Fodbold

FCK skabte sensationen i Parken

FC København skabte et af de mest opsigtsvækkende danske fodboldresul-tater i nyere tid, da de onsdag slog storholdet Manchester United med 1-0 i Parken.

Det var FC København der kom bedst ud fra start, og satte tempoet med aggressivt presspil og gode bolderobringer. Presset udmøntede sig efter tre minutter i københavnernes kun fjerde og femte hjørnespark i hele Champions League-turneringen.

Michael Gravgaard blev dog dækket lidt tættere op end tilfældet er i SAS-ligaen, og københavnerne fik ikke afsluttet. United kom dog hurtigt med i kampen, og i særdeleshed Wayne Rooney viste sin farlighed.

Ole Gunnar Solskjær var med fra start fra United, men blev pakket kontant og kærligt ind af landsmanden Brede Hangeland og Michael Gravgaard. Efter 12 minutter kom Wayne Rooney frem til englændernes første afslutning, men hans skruede indersidespark sad lige midt i målet.

I det 24. minut var der lidt mere snert over United og Rooney. Wes Brown slog et godt indlæg, og Rooney headede lige over mål. Få øjeblikke senere viste Rooney sin hurtighed, da han kom først på bolden foran Hangeland, og nordmanden måtte indkassere en advarsel, da han stoppede den farlige englænder ulovligt.

Da uret havde rundet den halve time viste Rooney igen sin farlighed. Den kropsstærke angriber vendte rundt om Hangeland og afsluttede med venstrebenet forbi mål.

Til gengæld var det Jesper Christiansen som to minutter senere viste stort overblik, da han med hælen kørte bolden udenom Rooney i fuldt løb ned mod den danske keeper.

Københavnernes fans hoppede og sang i stor stil, og støttede dermed både heltene på banen, samtidig med at de selv holdt varmen på årets første alvorlige vinterdag.

FCK havde også anden halvlegs første forsøg, da Gravgaard kom op til et hjørnespark, men den lange midterforsvarer fik ikke kraft nok bag sit hovedstød.

Efter fire minutters spil, slog United kontra, og Christiano Ronaldo spillede Ole Gunnar Solskjær fri i dybden, men Jesper Christiansen kom godt ud af målet og sikrede sig bolden.

Da uret rundede 54 minutter leverede FCK et af de angreb, som der har manglet i holdets første tre Champions League-kampe. Bolden blev spillet rundt, stukket ud på fløjen og lagt ind i feltet til en fri Atiba Hutchinson, men canadieren fik ikke ordentlig ram på det gode tilbud.

Minuttet senere var det Uniteds John O'Shea, som fik en bold på tværs i københavnernes straffesparksfelt, og han kunne have bragt gæsterne foran, men sparkede forbi mål.

Midt i halvlegen burde Rooney have bragt United foran, da han satte panden på et fremragende indlæg fra Gabriel Heinze, men hovedstødet gik forbi mål.

Efter 65 minutter udfordrede Lars Jacobsen for første gang sin direkte modstander, og gik til baglinjen, men fynboens indlæg havnede i favnen på Edwin van der Saar.

Med tyve minutter igen kom William Kvist på banen i stedet for Michael Silberbauer, og samtidig skiftede Manchester United Paul Scholes ind.

Indskiftningen gav pote tre minutter senere. FC København fik først et indkast, som Kvist kastede langt og præcist. Duellen i feltet førte til et hjørnespark, som endte bagerst i feltet hvor Hjalte Nørgaard opfangede bolden og slog den tilbage i feltet. Her kom Atiba Hutchinson til og headede på mål, men bolden landede for fødderne af Marcus Allbäck, som i to omgange sparkede bolden ind fra en meters afstand.

Hjemmepublikummet gik helt amok, og hoppede syngende igennem kampens sidste tyve minutter. Manchester United havde enkelte gode tilbud i det sidste kvarter, men Jesper Christiansen var en sikker sidste skanse, og det var først i kampens overtid at englænderne fik bolden i nettet, men målet blev korrekt annuleret for off-side.