Fodbold

Hooligan-register er en realitet

Folketinget vedtog i dag det såkaldte Hooligan-register ved lov. Kommer fod-boldbøllerne i registret, så kan de få op til to års karantæne fra landets stadioner. Loven har været længe under-vejs, og justitsminister Lene Espersen har store forventninger til registret.

"Erfaringerne fra andre der har lignen-de ordninger, at det faktisk er lykke-des at få fjernet de værste balladema-gere," siger Lene Espersen til TV 2 Sporten.

Den optimistiske holdning bliver ikke delt af fanklubbernes sammenslutning.

"Jeg tror nok, at der er nogen, der skal komme i registret, men jeg tror ikke, at det er løsningen på de danske problemer med bøller," siger Ronni Abergel, der formand for Danske Fodbold Fanklubber.

Danske Fodbold Fanklubber frygter, at der kommer alt for mange i registeret på grund af mindre forseelser. Men det afviser justitsministeren.

"Der skal være en begrundet mistanke. Politiet skal kunne kvalificere, at man er hooligan, og at det vil kunne gentage sig, før man kan ende, i det her register," siger Lene Espersen.

Hos Divisionsforeningen har man ikke de samme bekymringer som fanklubberne, og her er meldingen, at hooligan-regi-steret er et vigtigt redskab.

"Det er godt, at klubberne for styr på, hvordan de konkret kan håndhæve karantæne mod fodboldbøllerne. Det har været savnet," siger Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen