Fodbold

David Nielsen: Gik efter at tabe

Den 23. maj 2004 gik fodboldspilleren David Nielsen på banen for AaB mod FC København i Parken for at tabe kampen.

"Vi var i en bedre situation, hvis vi tabte kampen. Folk tænker nok: Man kan ikke gå ud og tabe en kamp med vilje. det siger alle jo og derfor er der hel-ler ingen, der gør det: Men det gjorde jeg, og det står jeg gerne ved" siger David Nielsen til TV 2 Sportens magasinprogram LPS.

AaB havde tabt pokalfinalen til FC København og ville derfor kunne opnå en plads i UEFA Cuppen, hvis FC København blev dansk mester. Det krævede, at københavnerne fik point mod AaB og David Nielsen, der også havde en personlig interesse i at tabe point. En plads i UEFA Cuppen ville sikre ham en bonus på 300.000 kroner.

"Det her det var en periode, hvor jeg lige havde været i en spilleskandale og havde gamblet en masse penge væk, så det er klart, at når jeg havde mulighed for at få nogle penge ind igen, så ville jeg godt det," fortæller David Nielsen til LPS.

Nielsen afviser samtidig, at AaBs sportslige ledelse vidste noget om hans planer.

"Nej, overhovedet ikke. Overhovedet ikke. De skal jo udadtil fremstå som troværdige og derfor kan de ikke sige, at vi skal gå ud og tabe en kamp med vilje. Det kan jo godt være de har tænkt det. Jeg aner ikke, hvad de har tænkt, jeg ved bare hvad jeg tænkte og det er også det, jeg forholder mig til," siger David Nielsen til LPS

Du kan høre meget mere om David Nielsen i LPS torsdag aften. Det er på TV 2 fra klokken 22.45