Fodbold

DBU rejser sag mod David Nielsen

Dansk Boldspil Union (DBU) indleder nu en disciplinærsag mod David Nielsen, efter han har indrømmet, at han i maj 2004 gik på banen for AaB mod FC København i Parken for at tabe kampen.

Det er i aftenens udgave af TV 2' sportsmagasin LPS, at David Nielsen fortæller historien om kampen.

"DBU's ledelse har torsdag formiddag bedt DM-disciplinærudvalget indlede en undersøgelse mod David Nielsen med udgangspunkt i hans udtalelser, der umiddelbart kan karakteriseres som værende miskrediterende for fodboldspillet," skriver DBU på sin hjemmeside.

Ifølge DBU var der tre observatører til den omtalte kamp i Parken, og ingen af dem havde mistanke om, at der foregik noget usportsligt på banen.

AaB tabte i 2004 pokalfinalen til FC København og ville derfor komme med i UEFA CUppen, hvis FC København blev dansk mester. Det krævede, at københavnerne fik point mod AaB og David Nielsen, der også havde en personlig interesse i at tabe point: En plads i UEFA Cuppen ville nemlig sikre ham en bonus på 300.000 kroner.

David Nielsen er i dag på kontrakt i OB, men er udlejet til den norske klub Strømgodset. DBU har orienteret det norske fodboldforbund om den kommende undersøgelse mod David Nielsen, da angriberen risikerer at få karantæne.

Kampen mellem FC København og AaB i næstsidste spillerunde endte 1-1, og da FCK slog FC Nordsjælland 4-2 i sidste runde, vandt klubben mesterskabet med ét points forspring til Brøndby.

Du kan høre meget mere om David Nielsen i LPS torsdag aften. Det er på TV 2 fra klokken 22.45