Fodbold

Jimmy N.: Fandt ud af det senere

Jimmy Nielsen var anfører for AaB i den kamp mod FC København i maj 2004, hvor angriberen David Nielsen bevidst gik efter at tabe.

Og det kommer ikke som en overraskelse for den nuværende Vejle-spiller, at David Nielsen ikke gav sig fuldt ud i kampen mod de senere mestre. Han afviser dog, at han vidste noget under selve kampen.

"Først efterfølgende. Et stykke tid efter kom det da lige så stille frem, at kampen selvfølgelig ikke skulle vindes, og at han nok ikke havde gjort sit ypperligste," siger Jimmy Nielsen til sporten.tv2.dk.

Hvordan David Nielsens intentioner "kom frem", vil Jimmy Nielsen ikke kommentere.

David Nielsen gik efter at tabe den pågældende kamp, fordi AaB ville komme i UEFA Cuppen, hvis FC København blev mester. Samtidig ville det indbringe AaB-angriberen en bonus på 300.000 kroner - penge, som han godt kunne bruge, efter han havde gamblet et stort pengebeløb væk i en større spilleskandale, der også involverede Jimmy Nielsen.

Jimmy Nielsen afviser dog, at han nogensinde er gået på banen med samme intention som sin daværende holdkammerat - og han har heller ikke kendskab til, at andre af hans holdkammerater skulle have haft de intentioner, da de gik på banen mod FC København i 2004.

"Det må stå for hans egen regning," siger Jimmy Nielsen til sporten.tv2.dk.

Dansk Boldspil Union har torsdag indledt en disciplinærsag mod David Nielsen, men Jimmy Nielsen vil ikke deltage i debatten om, om David Nielsen skal straffes.

"DBU må vel finde ud af, om han skal have en straf eller ej. Det er vel egentlig ligegyldigt, hvad jeg har af mening om det."

Synes du, at det er okay, at han gjorde det?

"Det har jeg ingen kommentarer til," siger Jimmy Nielsen på sporten.tv2.dk.

Du kan høre meget mere om David Nielsens historie i LPS torsdag aften. Det er på TV 2 fra klokken 22.45