Fodbold

Zanka vil have flere kampe i FCK

Han har kontrakt med FC København i tre år endnu, men forsvarstalentet Mathias Zanka Jørgensen vil ikke love, at han bliver i hovedstadsklubben så længe.

Der er hård kamp om pladserne i FCK's midterforsvar, hvor 18-årige Zanka er oppe imod Mikael Antonsson, Peter Larsson og Ulrik Laursen. Men det unge stortalent vil alligevel have flere kampe, end han får på FCK-holdet i dag.

"Min plan er være fast mand hos FCK inden for et år. Hvis det ikke lykkes, må jeg overveje, hvad der så skal ske," siger Mathias Zanka til B.T.

"Jeg har tre år tilbage af min kontrakt, men det er ikke målet at færdiggøre den. Med skiftet til FCK var det drømmen at spille sig på holdet. Efter det er sket, kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke skulle havne i en udenlandsk storklub," siger FCK-talentet til avisen.

FCK-træner Ståle Solbakken tager sig dog ikke af Zankas beklagelser.

"Zanka er den mindste af mine bekymringer. Han har allerede fået alt for mange kampe. En del af dem har været de rigtigt store og er kommet for tidligt. Det er ikke optimalt for holdet," siger Solbakken til B.T.