Fodbold

'Dynamit-holdet' i Hall of Fame

De lagde Danmark ned i 1980'erne med kreativt fodboldspil og deres farverige personligheder, og deres resultater under EM i 1984 og VM i 1986 var for alvor med til at gøre dansk landsholdsfodbold kendt i verden.

Nu bliver det daværende 'Dynamit-hold' med navne som Preben Elkjær, Klaus Berggreen, Morten Olsen, Frank Arnesen og Søren Lerby samt den daværende landstræner Sepp Piontek optaget som nyt medlem i fodboldens 'Hall of Fame'.

"Man kan jo altid diskutere hvilket landshold, der har været bedst i DBU-historien - vi har haft mange gode. Og her kommer vi naturligvis ikke uden om 1992-landsholdet, der vandt EM guld. Heller ikke OL-holdene i 1948 og 1960, der vandt sølv og bronze. Så det er da måske for nogle lidt paradoksalt, at det hold, der i dag indtrådte i Fodboldens Hall of Fame, er et hold, der jo aldrig har vundet noget i turneringerne andet end kampe. Men 80'er-landsholdet vandt noget andet stort, nemlig stor international anerkendelse. Det var et hold, der dyrkede det kreative fodboldspil, men samtidig havde masser af individualister og personligheder. Det er det hold, man husker fra EM i 1984 og VM i 1986 - ikke hvem, der kom i semifinalen og finalen. Og derfor er det helt fortjent, at holdet nu også anerkendes i Fodboldens eksklusive selskab, Fodboldens Hall of Fame," siger jurymedlem Frits Ahlstrøm i sin begrundelse for valget.

Michael Laudrup, EM-holdet fra 1992, Allan Simonsen og Carl Aage Præst har allerede en plads i fodboldens 'Hall of Fame', som ved Dansk Fodbold Award 2009 i Cirkusbygningen den 9. november vil få endnu et medlem.