Fodbold

Roy Carroll får "Det Gyldne Bur"

Han har blot spillet 14 kampe i dansk fodbold, men alligevel er OB-profilen Roy Carroll kåret til årets målmand 2009 og vinder af Tipsbladets "Det Gyldne Bur".

Det er målmændene fra SAS Ligaen og 1. division, der har stemt på den tidlig-ere Manchester United-keeper, som i efteråret har været stærkt medvirkende til, at fynboerne kan overvintre på SAS Ligaens førsteplads.

"Det er en stor ære at vinde "Det Gyldne Bur". Jeg er meget glad, især fordi det er målmændene, der har stemt på mig. Det er dejligt at få en pris, og det er en stor ære," siger Roy Carroll til Tipsbladet, der har stået for kåringen siden 1984.

Nordireren fik 41 point, hvilket var fire point mere end Brøndbys Stephan Andersen. Silkeborgs Lasse Heinze blev treer i afstemningen.

"Det er en stor overraskelse, for jeg har ikke spillet mange kampe. Men målmændene har stemt på mig, og det er fantastisk. Det kom lidt som et chok for mig, fordi jeg kun har været her i tre-fire måneder. Det er et godt minde at have med sig, og det er dejligt at være vellidt," fortæller Carroll.