Fodbold

Dansk forsvar kollapsede i Wien

Det gode som landstræner Morten Olsen umiddelbart kan tage med fra testkampen mod Østrig i Wien onsdag aften er, at der heldigvis er mere end tre måneder til den første VM-kamp mod Holland i Sydafrika.

For der var ikke meget VM-klasse over det danske hold, der blev besejret med 2-1 på et atmosfæreforladt stadion med 13.500 tilskuere på lægterne.

Især var det hovedrystende, hvor usikkert det danske forsvar virkede over for et med internationale øjne middelmådigt østrigsk mandskab.

Midterforsvaret vaklede

Især vaklede midterforsvaret med Serie A-spillerne Simon Kjær og Per Krøldrup op til flere gange - og endnu værre var det på dødboldene, der blev sendt ind i det danske felt.

Efter 12 minutter halsede Krøldrup således efter Paul Scharner efter et frispark, og på riposten fra den afslutning kunne Franz Schiemer bringe Østrig i front.

Bare fem minutter senere bragte Nicklas Bendtner balance i regnskabet, da han flot steg til vejr på Michael Krohn-Dehlis hjørnespark og udlignede med et perfekt timet og tilrettelagt hovedstød.

Endnu et dansk forsvarskoks

Desværre var det eneste lyspunkt fra Arsenal-angriberen, der begyndte at flagre for meget, da det danske spil for alvor haltede.

Og så var deer jo lige det med det danske forsvar og dødboldene. Efter 37 minutter kunne den lille Roman Wallner på flade fødder heade hjemmeholdet i front igen, da Daniel Jensen slet ikke fik forstyrret Salzburg-spilleren på et hjørnespark.

I den interne danske kamp om pladsen på venstre back startede Leon Jessen inde, og byttede med Michael Lumb i pausen - og umiddelbart lignede Jessen en vinder af den duel på en mere solid defensiv indsats.

Østrig-Danmark 2-1 (2-1).

1-0 Franz Schiemer (12. minut). 1-1 Nicklas Bendtner (17. minut). 2-1 Roman Wallner (37. minut).

Tilskuere: 13.500.

Den danske holdopstilling:

Danmark, 4-3-3: Thomas Sørensen, Michael Silberbauer, Per Krøldrup, Simon Kjær, Leon Jessen/46. Michael Lumb, William Kvist Jørgensen/76. Peter Nymann, Daniel Jensen/57. Christian Eriksen, Thomas Kahlenberg, Dennis Rommedahl/46. Søren Rieks, Nicklas Bendtner/61. Rajko Lekic, Michael Krohn-Dehli

Debut til Christian Eriksen

I anden halvleg var de danske lyspunkter debut til Christian Eriksen, Rajko Lekic og Peter Nymann - og så et enkelt forsøg af Michael Krohn-Dehli.

Unge Eriksen viste, at han godt kan være med på internationalt niveau og havde en fin frispilning af Søren Rieks, der desværre blev tacklet i skudøjeblikket.

Morten Olsen blev i kampen bekræftet i, at der er lang vej til Sydafrika - og der er masser af arbejde, der skal harmonere inden den 14. juni mod Holland.