Fodbold

Her er Flemming Tofts karakterbog

Danmark tabte onsdag aften VM-testen mod Østrig med 2-1. Her er TV 2 Sportens kommentator Flemming Tofts karakterbog og vurdering af de danske præstationer.

Karaktererne er givet fra 1-10: 10 er absolut top, 6 er middel, 1 absolut bund.

THOMAS SØRENSEN 6

Ganske middel i og foran målet. Kunne ikke andet end skælde ud ved de to østrigske scoringer - følte sig svigtet. Havde en god fodparade undervejs. VM-sikker.

MICHAEL SILBERBAUER 5

Højreback problemet løses ikke af Silberbauer, der slet ikke er vant til den position. Fejlplaceringer og så kommer hans arbejdsiver ikke til sin ret her. Kommer nok med til VM på grund af sin alsidighed. Sikkert VM-sikker.

SIMON KJÆR 6

Startede overraskende usikkert især med sine afleveringer. Spillede sig op, men nåede ikke vanlig standard, men det bør ikke bekymre. Dog sikker i mange af sine markeringer. VM-sikker.

PER KRØLDRUP 5

Lidt dårligere end sin makker i det centrale forsvar, der kom lidt placeringsfejl hen ad vejen. Startede ellers fornuftigt. Har stor selvtillid i øjeblikket på grund af succes hos Fiorentina.Vvar tæt på scoring - burde nok have undgået underkanten af overliggeren. VM-sikker.

LEON JESSEN 5

Venstreback-spørgsmålet fik ikke noget svar. Jessen i første halvleg, Lumb i anden var ikke overbevisende. Placeringsfejl og for lidt aggressivitet med mening. VM-usikker.

WILLIAM KVIST 6

God balance i Christian Poulsen rollen. God boldomgang, som regel. Inde i sin måske bedste periode. Men faldt en smule hen ad vejen. Men en af de bedste danskere generelt. VM-sikker.

THOMAS KAHLENBERG 5

Ærgerligt, at Kahlenberg mangler så meget skarphed. Han skal være 100% fit, så er han en stor gevinst med sin kælne og kloge boldomgang. Mere spilletid til ham, please. VM-sikker.

DANIEL JENSEN 3

Han var (som ventet) for langt fra det hele. Fysisk og boldmæssigt har skadesperioden tappet hans formåen og selvtillid. Det var tydeligt her. Ikke helt VM-sikker, selvom Olsen næppe kvitter ham.

DENNIS ROMMEDAHL 4

Hvor var han? En af de kampe, hvor man skal se ned i papiret for at være sikker på, at han stod blandt de elleve. Virkede ikke kampberedt. VM-sikker.

NICKLAS BENDTNER 7

Et syvtal ene og alene på hovedstødsmålet. Høj klasse! Også han mangler skarphed på grund af sin lange skadesperiode - især i driblingerne. Men hold da op for en kasse. VM-sikker.

MICHAEL KROHN-DELHI 7

7 plus. Bedste dansker, fordi han var den eneste der hele vejen igennem var viljefyldt og pågående overfor modstanderne. Glimrende dødbolde de fleste gange. Stor bevægelighed. VM-bestået!

MICHAEL LUMB 5

Ikke den ultimative bevisførelse for, at han er valget på venstre back. Nogle dumme boldtab og udokumenterede løb langs kanten. Trænger tydeligt til at den russiske liga kommer i gang. VM-usikker.

SØREN RIEKS 5

Afløste Rommedahl efter pausen uden de store udsving. Dog med mere "lyst" til det her. Fik et par muligheder, men ikke afslutningsdygtig. Bliver nu nok alternativet til Rommedahl. VM-usikker, indtil videre.

CHRISTIAN ERIKSEN 6/7

Et 6-tal fordi han kun var med i en halv time. Et 7-tal fordi han viste stort potentiale i den halve time. Sikken et touch! Følsomt, iskoldt og legende. Det kan blive stort, det her! VM-bestået!

RAJKO LEVIC 5

Bendtner-reserve tjansen er stadig meget åben og nu bliver det afgjort på enkeltmandspræstrationer i ligaerne mellem Levic, Morten Duncan og Martin Bernburg. VM-usikker.

SAVNET AF DANIEL AGGER, CHRISTIAN POULSEN, JAKOB POULSEN, JON DAHL TOMASSON, JESPER GRØNKJÆR, LARS JACOBSEN OG MARTIN JØRGENSEN 10

Se så at blive klar!