Fodbold

Brøndby slog trætte FCN-spillere

Det kan godt være, at Morten Wieghorsts FC Nordsjælland-spillere ifølge deres træner tankede masser af selvtillid i de tætte nederlag til Sporting Lissabon.

Men opgørene havde til gengæld drænet truppen for kræfter, energi og fodboldmæssig fantasi til søndagens hjemmekamp mod Brøndby. Udeholdet virkede anderledes friske, og den forskel blev afgørende for kampen, som Brøndby vandt med 3-1.

Selv på lægterne var det tydeligt, hvem der havde overskuddet. Trods udebanestatus lod medaljeaspiranternes fans ikke FC Nordsjællands tilskuere komme igennem med en eneste hørbar jubelsalve eller slagsang. Samme dominans demonstrerede sidste års bronzevindere på banen.

Tredje sejr af fire mulige

I midtugens kvalifikationskamp til Europa League tillod Brøndby-træner Henrik Jensen sig at spare profiler som Michael Krohn-Dehli og Thomas Rasmussen.

Den manøvre gav pote for mandskabet fra Vestegnen, der gennem hele kampen udstrålede større fysisk overskud og i flere afgørende situationer kunne lukke op for ekstra depoter af fysisk overskud og dermed trække sig sejrrigt ud af duellerne.

Netop Krohn-Dehli demonstrerede sammen med den unge Brøndby-komet Jens Stryger Larsen kvik og teknisk fremragende omgang med bolden. Smart opspil fra de to herrer førte flere gange til farlige situationer, og allerede efter et kvarter kunne Krohn-Dehli bringe Brøndby i front.

FCN-Brøndby 1-3 (0-1)

Mål:0-1 Michael Krohn-Dehli (14. minut), 0-2 Daniel Wass (72. minut), 1-2 Bajram Fetai (75. minut), 1-3 Mike Jensen (89. minut)

Tilskuere:7.009

Med yderligere Brøndby-scoringer af Daniel Wass og Mike Jensen kom sejren aldrig i fare trods en reducering fra Bajram Fetai. Dermed holder Brøndby fast i toppen af Superligaen med den tredje sejr af sæsonens fire mulige.