Fodbold

'Guld-Harald' kom i Hall of Fame

I 1960'erne var han kendt som fodboldens 'Guld-Harald'.

Og nu er den tidligere danske fodboldspiller Harald Nielsen for evigt et gyldigt medlem af fodboldens fornemmeste selskab, efter han her til aften blev optaget i Fodboldens Hall of Fame ved Dansk Fodbold Award i Cirkusbygningen i København.

Den tyske fodboldlegende Franz Beckenbauer præsenterede Hall of Fames nye medlem for de 800 gæster i Cirkusbygningen.

OL-topscorer

- Det er meget meget rørt at skulle modtage den for Franz. Jeg er ked af, at Franz ikke kom til Italien og spillede ligesom mig - du var nok ikke god nok, jokede Harald Nielsen, der han til stående applaus havde indtaget scenen.

- En stor tak til DBU (Dansk Boldspil Union, red.) for den her store ære. Og til hele danske ungdom - det er ikke noget bedre end at spille fodbold, og DBU gør et stor arbejde for os alle sammen. Fortsat god aften, takkede 69-årige Harald Nielsen, der fik sin debut på landsholdet allerede som 17-årig i 1958.

Han blev topscorer ved OL i 1960, hvor Danmark vandt sølv. Det var netop ved den turnering, at Harald Nielsen fik kælenavnet 'Guld-Harald', fordi han både før og under turneringen fastholdt, at Danmark ville vinde guld.

Verdens dyreste fodboldspiller

I 1961 skiftede Harald Nielsen fra Frederikshavn til Bologna i Italien, hvor han blev italiensk mester i 1964 og liga-topscorer i både 1963 og 1964.

Siden skiftede han til Inter - i 1967 - for en overgangssum på to en halv millioner kroner, hvilket gjorde ham til den tids dyreste fodboldspiller i verden.

Harald Nielsen nåede også at spille for Napoli og Sampdoria, inden han i 1970 stoppede karrieren.