Fodbold

Preben Elkjær er i Hall of Fame

- Han havde en stor mund, men han viste også noget, hvor han skulle. Han scorede jo i hver anden landskamp.

Sådan siger Frank Arnesen om en af de spillere der er blevet kaldt en af Danmarks bedste angribere gennem tiderne.

Nu vil Preben Elkjær også blive husket i fodboldens historiebøger, fordi han er optaget i den Fodboldens Hall of Fame. En pris han dedikerede til de mange frivillige rundt omkring i de danske fodboldklubber. Men som sædvanlig manglede Elkjær ikke rappe kommentarer.

Veloplagt Elkjær beæret over prisen

- Tusind tak. Det er en kæmpe ære for mig. Det er meget sjovt med den her, for mit første landskampsmål lavede jeg sådan her (figuren viser en spiller, der laver saksespark, red.). Det er da meget sjovt at have den stående, sagde Elkjær med sin sædvanlige lune om den prestigefyldte pris ved gallashowet, inden han sendte en hilsen til sine landsholdskammerater.

- Tak til mine holdkammerater. Man siger, at man ikke bliver god, hvis man ikke har gode holdkammerater. Det havde mine, hvorefter salen brød ud i latter og jubel-brøl, inden Elkjær roste dem han spillede sammen med:

- Jeg var så heldig at spille sammen med nogle af de bedste spillere i min tid.

Fik prisen fra en god ven

Preben Elkjær nåede i sin tid at spille 69 landskampe for Danmark og 38 gange var han skyld i, at jublen brød løs ud hos de danske fodboldfans.

Målmageren modtog prisen fra sin gamle træner på landsholdet, Sepp Piontek, som han siden har udviklet et personligt venskab med.

Angriberen var en del af Dynamitholdet i 80'erne, som blandt andet var til VM i Mexico.