Broderende Barca udspillede Real

På et super-sitrende og stopfyldt Camp Nou tog Lionel Messi og Barcelona fat om trylle- og taktstokken fra start.

Bare 17 minutter gik der, før den stod 2-0, og det blev meget værre for de normalt så fine og sejrsvante, hvidlædte gæster. Los Cules broderede sig på fornem vis til en knusende 5-0-sejr.

Barcelona - Real Madrid: 4-0

1-0: Xavi (9.min)

2-0: Pedro (17.min)

3-0: Villa (54.min)

4-0: Villa (57.min)

5-0: Jeffren (90.min)

Udvisning: Sergio Ramos (92.min)

Efter pausen indledte Lionel Messi og David Villa nemlig et frugtbart samarbejde, der to gange med simple men bidende effektiver midler flåede Reals forsvar op. Unge Jeffren lukkede broderi-ballet til resultatet 5-0.

Sitren blev til brøl og 2-0-føring

Efter at Lionel Messi i kampens åbning havde lagt bolden på inderstolpen, fandt Xavi i kampens tiende minut med et skalpel-skarpt dybdeløb vej til Iniestas præcist lige så skarpe tværstikning.

En smule heldigt fik Xavi bolden under kontrol, og så kunne han let prikke den ind over Casillas i Madrid-målet. 1-0 og sitren blev til et 95.000-strubes-brøl.

Et brøl, der ti minutter senere fandt sin ligemand. David Villas fødder var et milisekund hurtigere end Sergio Ramos' ved Reals baglinje, og så fik Pedro fuld kredit for sit forudseende løb fra højrekante. Han nåede ind foran Marcelo og satte let Camp Nou-brølet på repeat. 2-0.

Ronaldo i centrum for batalje

I den sidste halvdel af første halvleg kom Real Madrid og især Cristiano Ronaldo en smule bedre med. Ronaldo bidrog med et farligt frisparksforsøg, men kom også i fokus, da han puffede til Pep Guardiola.

Barca-træneren kastede i ægte Johan Cruyff-stil bolden væk, da Ronaldo ville tage et hurtigt indkast. Ronaldo kvitterede med et puf på Guardiolas skulder, og dommer Eduardo Iturralde González skrev Ronaldo en bogen med et gult kort.

Fra anden halvlegs start fik Barcelona-spillerne igen et solidt greb om takt-stokken. Messi skar et klassisk tværsnit med bolden. Hans skud blev blokeret og endte hos David Villa, der kun var en heroisk duo-redning af Iker Casillas og en forsvarer fra at skrive 3-0 på tavlen.

Messi og Villa drev gæk med offside-fælden

Den skrift blev dog virkelig ti munitter efter pausen. Lionel Messi trak nok engang tilbage i banen og hev i trådene med bolden for fødderne. I sublim samspil og timing med David Villas dybdeløb lirkede Messi den Madrilenske offsidefælde op. Og det endda to gange på bare tre minutter.

Begge gange fortalte David Villa fodboldverdenen, at han er en måltyv med storkriminelle aner. Iker Casillas kunne kun slå armene ud til siden og se måltavlen vise 4-0 efter 57 minutter.

Efter en lang periode med masser af hårde tacklinger fra en hær af frustrerede Real Madrid-spillere lukkede den purunge Barcelona-spiller Jeffren til 5-0. I slutminutterne kulminerede frustrationerne for Real, hvor kun en nænsom dommer sørgede for, at Sergio Ramos som eneste Madrid-spiller blev udvist. Ramos savede Lionel Messi over og slog efterfølgende Carles Puyol i ansigtet.