Fodbold

Derfor er El Clásico så vigtig

Der er forskel på fodbold, og der er forskel på fodboldkampe. Nogle er velspillede, andre er kedelige. Nogle er spændende, og andre er nærmest afgjort på forhånd. Og så er der de kampe, som næsten kan være svære at sætte ord på.

Et af de opgør er duellen mellem FC Barcelona og Real Madrid. For når de to hold løber ind på Barcelonas hjemmebane, Camp Nou, mandag aften, er der både for klubberne og alle deres fans meget mere på spil end tre point.

Det handler om prestige, politik, penge og meget mere, når de to giganter tørner sammen.

Løsrivelse

For fodbolden i Spanien er meget mere end 22 mænd på banen, der prøver at vinde kampe. Den har nemlig siden Francos diktatur været brugt som en måde at udtrykke politiske holdninger på.

Barcelona ligger i regionen Catalonien, og mange catalanere har længe ønsket sig en løsrivelse fra det øvrige Spanien. Derfor ses kampen også som en dyst mellem Catalonien og centralmagten fra Madrid. I Barcelona har holdet længe været brugt som en slags våbenløs hær, der kunne udtrykke, hvad catalanerne følte og mente gennem fodbolden. Derfra kommer navnet més que un club.

Men selvom opgøret naturligvis ikke er af lige så vital betydning, som det var under Franco og den spanske borgerkrig, så er der stadig meget på spil i dét, der forhåbentlig bliver en spændende dyst.

Du kan se El Clásico live på sputnik i aften klokken 21.