Kommentar: Barca - så man smelter

Klokken er ikke en pind. 20 minutter over. Og følelserne har nået det euforiske. FC Barcelona - kunst så man smelter!

De fører allerede 2-0.

Så står han der i sin lidt længere frakke end sidemandens. Jose Mourinho. Real Madrids arrogance. Ham der kan det, alle andre ikke kan. Eller kan han? For lige her og nu kunne han ikke. Hamle op med det, der fascinerer en hel fodboldverden. Det, der er fodboldens essens. Bold og begejstring.

Og billedet blev fastfrosset. Selvom det var fantastisk levende! Arrogancen satte sig i lidt mere sløsede presfolder. De grå bukser var udtryk for den øjeblikkelige tilstand. Real Madrid, den kongelige klub, blev totalt vanæret på en aften, hvor cigarføringen og dens glød var højere end normalt på Camp Nou.

De jublede. De var i ekstase! Og der var grund til det. For det her var uhyrligt. Det satte ting i relief som en fortsættelse af katalanernes politiske og sociale kamp for selvstændighed fra Madrid-styret, der skylder dem så meget. Det gør Real Madrid og vi andre også. Respekt for det de viste - igen.

FC Barcelona har været lidt længe om at komme op i det kvalitetsgear, de besidder - formentlig fordi 6-7 var topengagerede som verdensmestre for et øjeblik siden. Mod Real Madrid var de der. Og lidt meget mere. Det var klasse. Det var verdensklasse!

Kombinationerne, legen, det besnærende, det boldsikre, det geniale, det naturlige! Når man har set det her, bør der være fem millarder Barca-fans! Uanset hvem man holder med.

5-0 sejren er een ting - og selvfølgelig en følge af det her: En nydelse hele vejen rundt. Men Lionel Messi sættes i en ramme mere. For han har alt det, den internationle fodbold mangler. Han kan iscenesætte andre end sig selv. Hans aktioner sætter sig som printet. Han var en særlig nydelse. I en klasse for sig! Uden at score.

Fodboldoplevelsen var en af de større! På baggrund af betydningen, på baggrund af afleveringen! Jeg har før været tæt på en Barcelona 5-0-sejr over madrilenerne i 92. Men det her var mere ydmygende for dem i storbyen.

Fordi det politiske, det lokalpatriotiske, det sportslige samlet på forhånd havde større indflydelse end resultatet af denne festaften. Men selvfølgelig jubler de lokale profiler mere end overdrevet. Grunden var en herlig gang fodbold.