Fodbold

Messi lynede i farce-agtig kamp

FC Barcelona vandt lørdag aften efter en Messi-assist og to Messi-scoringer med 3-0 over Osasuna i en kamp, der vil blive husket for en farce-agtig optakt og ikke begivenhederne indenfor kridtstregerne.

Kampen blev sat i gang 50 minutter for sent, fordi FC Barcelona ankom til Pamplona med stor forsinkelse på grund af den verserende strejke blandt spanske flyveledere.

Den catalanske storklub troede, at kampen var udsat til søndag. Det var den pludselig ikke alligevel, og så måtte superstjerne springe på et tog og køre til Pamplona i al hast for ikke at blive dømt som tabere i kampen.

Messi-Pedro åbnede efter sløv start

I kampens første fjerdedel fandt Barcelona-stjernerne aldrig det spil, som i mandags kørte Real Madrid ud af Nou Camp uden så meget som et strejf af selvtillid tilbage i kroppen.

Osasuna - FC Barcelona 0-3

0-1: Pedro (25. min)

0-2: Messi (64. min)

0-3: Messi (str. 84. min)

Til tider så kampens mærkværdige optakt ud til at påvirke det catalanske storhold, og Barcelona-keeper Victor Valdez var faktisk tæt på at forære Osasuna føringen efter et kvarters spil, da han spillede bolden direkte ud i fødderne af en modstander.

Men som så mange gange før fandt Lionel Messi melodien ud af ingenting. Fra sin position centralt i banen fandt Messi angrebskollega Pedro, der stak dybt gennem Osasuna-forsvaret og lagde bolden mellem benen på keeper Ricardo Lopez til Barcelona-føring 1-0.

Messi lukkede stensikker sejr

I anden halvleg ville Barcelonas stjerner ganske tydeligt gerne bare spille en sikker sejr i hus og tage toget tilbage til Catalonien og komme videre til større og vigtigere opgaver.

Og sejren blev slået fast, da Lionel Messi som så uendeligt mange gange før vist sit fodbold-mæssige dræberinstinkt. På en dyb stikning var Messi simpelthen for hurtig for Osasunas forsvarere, der nærmest slog rødder ved sammenligning med argentineres accelleration.

Fem minutter før tid blev Messi sparket ned i feltet, og han trillede selv straffesparket sikker i mål. Med scoringerne har Messi scoret i ti af Barcelonas 11 seneste kampe - kun i mandagens El Clásico mod Real Madrid, hvor Barcelona vandt 5-0 har Messi ikke scoret. Her lagde han til gengæld op til to mål.