Fodbold

Porto kan kun skuffe i glemt finale

Onsdag aften spilles årets Europa Lea-gue-finale i Dublin, men nogen gigan-tisk og tværeuropæisk fodboldfest sy-nes det ikke at blive.

De portugisiske mandskaber fik festen til at fuse ud inden kulminationen i Irland, portugiserne har ganske enkelt været for suveræne. Tre af fire semifinalister var fra Portugal, to af dem mødes i finalen, der står mellem Porto og Braga.

Godt for portugisisk fodbold, skidt for interessen i resten af Europa, hvor Champions League-finalen om 10 dage mellem FC Barcelona og Manchester United løber med al opmærksomheden.

Finalen havde uden tvivl fået anderledes stor opmærksomhed, hvis eksempelvis Liverpool havde været en del af den, men upåagtede Braga sørgede for, det ikke skete.

Også hold som Benfica og Dynamo Kiev blev de små i mødet med miniputklubben Braga.

Den næste Mourinho

Trods de mange flotte skalpe levnes Braga ikke nogen stor chance mod Porto og den unge træner André Villas-Boas har nydt så stor succes i sit første år som Porto-træner, at han kaldes "The Next One" og sammenlignes med succestræneren José Mourinho.

27 sejre, tre uafgjort og ingen nederlag gav André Villas-Boas og Porto et sæt uhyre sikre guldmedaljer i ligaen, hvor Braga sluttede som firer efter blandt andet 10 nederlag.

Bookmakerne giver mere end seks gange pengene på Braga-sejr, men det undertippede mandskabs træner, Domingos Paciência, tror på sejren.

"Efter hvad de har leveret i år, er Porto klar favorit, men med den rette inspiration og motivation, kan vi udnytte en af vores chancer, og det vil give os troen på, at vi kan vinde," siger Braga-træneren.

"Det er en drøm at komme til Dublin, men jeg ønsker ikke at vågne endnu. Jeg vil drømme en dag til, og når jeg vågner, vil jeg stå med trofæet i hænderne," siger Paciência.