Fodbold

Hvor er 1986-heltene i dag?

Vi husker dem som fodboldspillerne, der bjergtog hele den danske nation og fodboldverdenen generelt ved VM-slutrunden i 1986.

Men det er nu et kvart århundrede siden, og meget er sket i de mellemliggende år for Busk, Sivebæk, Berggren, Bertelsen, Laudrup og alle de andre. En del af de daværende landsholdshelte er fortsat beskæftiget inden for fodbolden, men mange har også valgt at gå helt nye veje.

Sporten.tv2.dk har de seneste dage sat fokus på slutrunden i Mexico og giver dig her et overblik over, hvad spillerne på 1986-holdet laver i dag.

Lars Høgh:

Bor i Odense og driver blandt andet firmaet Lars Høgh Coaching. Er derudover målmandstræner på A-landsholdet og arbejder sammen med Brian Laudrup omkring talentudvikling inden for fodbolden.

Troels Rasmussen:

Salgschef i shippingfirmaet Geologistics.

Morten Olsen:

Landstræner for det danske A-landshold og har været det siden 2000. Bor det meste af tiden i Bruxelles, men har også en bopæl på Sjælland.

Kent Nielsen:

Er øjeblikket cheftræner i AaB, hvor han tiltrådte som manager i 2010.

Søren Busk:

Salgschef i sportsudstyrsfabrikanten Select Sport A/S. Her har han været ansat i mere end 20 år.

Ivan Nielsen:

Driver et VVS- og entreprenørfirma i København sammen med sin søn

John Sivebæk:

Fodboldagent og har været det siden 2003.

Søren Lerby:

Arbejder som fodboldagent. Har blandt andre Wesley Sneijder og Rafael van de Vaart i sin stald.

Frank Arnesen:

Har netop forladt sit job som sportsdirektør i Premier League-klubben Chelsea til fordel for en stilling som sportschef i tyske Hamburger SV.

Jens Jørn Bertelsen:

Var restauratør på Jensens Bøfhus i Esbjerg indtil 2006, hvor han i stedet begyndte at arbejde i forsikringsbranchen. Først var han hos Alm. Brand, og siden startede han forsikringsagentur for det kundeejede selskab Købstædernes Forsikring, hvor han også arbejder i dag.

Jan Mølby:

Arbejder som ekspertkommentator for Viasat

Allan Simonsen:

Har boet en årrække i nærheden af Barcelona, men offentliggjorde for kort tid siden, at han nu vender tilbage til Danmark. Han er blevet ansat i FC Fredericia som konceptmanager.

Jesper Olsen:

Bor i Australien og var indtil for nyligt assistenttræner i fodboldklubben Melbourne Heart. Har dog fortsat tilknytning til klubben. Blev i 2006 ramt af en hjerneblødning, men slap igennem sygdomsforløbet uden men.

Klaus Berggren:

Driver tøjfirmaet 'Piro', som sælger dametøj importeret fra Italien

Preben Elkjær Larsen

: Arbejder som fodboldekspert for Viasat

John Eriksen:

Døde i 2002 af en demens-sygdom

Michael Laudrup:

Er cheftræner i La Liga-klubben Real Mallorca, hvor han blev ansat i 2010. Har netop undgået nedrykning med klubben, og selv om der har været spekuleret i en fyring af danskeren, så står Laudrup også i spidsen for holdet i næste sæson.

Jan Bartram:

Er ansat som projektchef ved JP/Politiken. Tiltrådte stillingen i december 2010.

Per Frimann:

Arbejder som fodboldekspert og kommentator for Viasat.

Flemming Christensen:

Var ansat som træner i 1. Divisionsklubben AB indtil sommeren 2010, hvor han i stedet fik job som scout hos Danish Football Agency.

Ole Qvist:

Har gennem mange år været motorcykelbetjent og er i dag leder af køreprøvesektionen ved Københavns færdselspoliti.

Henrik Andersen:

Har været agent i mange år, men er netop tiltrådt som scout i Schalke 04.