Fodbold

SLUT: EM-Lodtrækning minut for minut

Lodtrækningen til en stor slutrunde er altid spændende. Men denne gang er den måske lidt mere interessant. For det første fordi Danmark er med i bowlen. Og for det andet fordi der, grundet de lidt pudsige seedninger, er en kæmpe forskel på en potientiel drømme- og skrækpulje.

Her i liveopdateringen kan du følge lodtrækningen fra Kiev.

Husk at trykke F5 for at opdatere.

19:00 - TAK FORDI DU FULGTE MED Liveopdateringen siger tak for denne gang - tak fordi du fulgte med. Få overblikket og alle reaktioner på lodtrækningen de næste timer på sporten.tv2.dk.

 • 18:57 - LODTRÆKNINGEN ER SLUT
 • A: Polen, Tjekkiet, Grækenland, Rusland
 • B: Holland, Danmark, Portugal, Tyskland
 • C: Spanien, Irland, Kroatien, Italien
 • D: Ukraine, Frankrig, Sverige, England

18:56 - ENGLAND OPPE AF BOWLEN England er sidste hold i bowlen. De havner i gruppe D - og det er sammen med Sverige, Frankrig og Ukraine.

18:55 - ITALIEN MOD SPANIEN Italien havne i gruppe C, og de skal dermed møde Spanien.

18:54 - DANMARK MØDER TYSKLAND Tyskland kommer i Danmarks pulje - det må siges at være en sand dynamitpulje!!

18:52 - RUSLAND Rusland kommer i gruppe A - sammen med Polen, Tjekkiet og Grækenland.

 • 18:52 - PULJERNE INDTIL VIDERE
 • A: Polen, Tjekkiet, Grækenland
 • B: Holland, Danmark, Portugal
 • C: Spanien, Irland, Kroatien
 • D: Ukraine, Frankrig, Sverige

18:51 - SVERIGE MOD FRANKRIG Sverige havner i gruppe med Frankrig og Ukraine.

18:50 - KROATIEN OPPE AF BOWLEN Kroatien kommer i pulje med Spanien og Irland i gruppe C.

18:48 - DANMARK MOD PORTUGAL - IGEN Portugal kommer i Danmarks pulje, og Olsens tropper skal dermed igen møde Ronaldo og co. - ligesom det var tilfældet i kvalifikationen. Ikke den bedste lodtrækning...

18:47 - ÅBNINGSKAMP Grækenland kommer i Pulje A, og de skal spille EM-åbningskamp mod Polen.

 • 18:46 - PULJERNE INDTIL VIDERE
 • A: Polen, Tjekkiet
 • B: Holland, Danmark
 • C: Spanien, Irland
 • D: Ukraine, Frankrig

18:45 - UKRAINE OG FRANKRIG Frankrig kommer i gruppe D, og det betyder, "Le bleus" skal møde Ukraine.

18:44 - IRLAND MØDER SPANIEN Irland kommer i gruppe C med Spanien.

18:43 - DANMARK MØDER HOLLAND!! Danmark er kommet i pulje B med Holland. Danmark skal møde Holland i den første kamp, og Olsens tropper skal spille i Ukraine.

18:42 - ØV! Danmark havde håbet på at møde Polen i gruppe A. Men i gruppe A havner Tjekkiet fra fjerde seedeningslag.

18:41 - HOLLAND OG SPANIEN Holland havnede i gruppe B og Spanien endte i gruppe C. Nu skal holdene fra fjerde seedningslag trækkes. Det er Danmarks bowle.

18:38 - TO HOLD FASTLAGT Det er allerede bestemt, at Polen spiller i gruppe A. Og Ukraine er røget i gruppe D. Det skal nu bestemmes, hvilke pulje Holland og Spanien skal i.

18:36- NU BEGYNDER LODTRÆKNINGEN

På baggrund af Uefa-resultater siden 2008 er de 16 hold blevet seedet. De er blevet fordelt således:

1. lag: Polen, Ukraine, Spanien, Holland

2. lag: Tyskland, Italien, England, Rusland

3. lag: Kroatien, Grækenland, Sverige, Portugal

4. lag: Danmark, Frankrig, Irland, Tjekkiet

18:34 - GARY SPEED ÆRES Den for nyligt afdøde brite bliver mindet i salen, før lodtrækningen begynder.

18:32 - TUNG POKAL Den forsølvede EM-pokal vejer cirka 10 kilo, og den er 42,5 centimeter høj. Og hvem husker ikke, da Flemmin Povlsen nærmest ikke kunne strække den i vejret, fordi han var ved at bryde sammen i gråd i 1992... Minderne er gode at have - men nu gælder det EM 2012, og selve lodtrækningen er lige om hjørnet.

18:30 - POKALEN PÅ SCENEN Det er den, alle kæmper om. EM-pokalen, der officielt hedder Henri Delaunay-pokalen, bliver båret ind på scenen af Uefa-præsidenten Platini. Øverst på pokalen står der "2008 Spain".

18:27 - NY VM-BOLD Stangspringeren Sergei Bubka er på scenen, hvor han præsenterer den nye VM-bold. Den hedder Adidas Tango 2012, og den har et meget klassisk design.

18:25 EM SVÆRT AT VINDE Ifølge Zinedine Zidane er EM sværere at vinde end VM, fordi det er 16 absolutte topnationer, der deltager.

18:23 - ORANGE SOMMER Marko van Basten bliver interviewet på scenen, og han fortæller, hvor stort det var, da Holland vandt EM i 1988. Han kalder det for "den orange sommer".

18:21- KLAPSALVER TIL SCHMEICHEL Peter Schmeichel bliver klappet ind på scenen - og kort tid efter ham kommer Zinedine Zidane på scenen. Måske faktisk til et lidt større bilfald...

18:20 VAN BASTEN PÅ SCENEN Marko van Basten repræsenterer Hollands 1988-hold, og hans helflugter i finalen bliver fremhævet.

18:16 - STORE STJERNER PÅ SCENEN De forgangne 13 EM-slutrunder bliver gennemgået - og for hver slutrunde, har Uefa inviteret en repræsentant. Det er Peter Schmeichel, der holder Danmarks 1992-fane højt.

18:13 - SKØNSANG En ukrainsk sangerinde giver de fremmødte og tv-seerne lidt skønsang. Det er Jamala med nummeret Goal.

18:12 - NYE STADIONS Spillebyerne Warszawa, Poznan, Gdansk, Wroclaw, Donetsk, Lviv og Kharkov bliver præsenteret - flere af byerne har fået nye stadions op til EM-slutrunden.

18:10 - ERIKSENS HÅB "Lad os undgå Spanien, Tyskland og Portugal," har Christian Eriksen udtalt til Ajax' hjemmeside.

18:07 - PRÆSIDENTEN PÅ SCENEN Ukraines præsident Viktor Yanukovych overtager scenen, og han lægger stor vægt på, at EM for første gang kommer til Østeuropa. Han takker Uefa, og han ønsker alle en god lodtrækning.

18:05 - VELKOMMEN Aftenens to værter byder officeilt velkommen til lodtrækningen.

18:03 - IKKE KUN LODTRÆKNING Lodtrækninger i Uefa-regi er ikke længere bare en lodtrækning. Der er kulturelle opvisninger og interview med forskellige stjerner. Her i liveopdateringen vil vi naturligvis have fokus på det sportslige.

18:01 - SHOWET ER I GANG Der er kultur for alle pengene fra start - små 50 artister opfører ukrainsk dans som åbning på aftenens lodtrækning.

17:58 - KAN DU HUSKE... For små 20 år siden, da Danmark rystede fodboldeuropa og tog EM-trofæet med hjem fra Sverige. Det kan ske igen - og det første skridt er en god lodtrækning i aften. Showet begynder klokken 18.00.

17:54 - DILEMMA I FAMILIEN SCHMEICHEL "Jeg vil gerne have, at Danmark trækker Polen for at se, hvem min far holder med," har Peter Schmeichel, med de polske rødder, skrevet på twitter.

17:52 - SCHMEICHEL ER MED I KIEV Den danske målmandslegende Peter Schmeichel skal være aktiv under selve lodtrækningen. Det vides ikke, hvilken rolle han helt præcist skal have.

17:49 - SPILLESTEDER I Polen spilles der i Warszawa, Poznan, Gdansk og Wroclaw, mens der i Ukraine spilles i byerne Kiev, Donetsk, Lviv og Kharkov.

Åbningskampen skal spilles i Warszawa, mens finalen spilles i Kiev.

17:47 - DE FIRE SEEDNINGSLAG

1. lag: Polen, Ukraine, Spanien, Holland

2. lag: Tyskland, Italien, England, Rusland

3. lag: Kroatien, Grækenland, Sverige, Portugal

4. lag: Danmark, Frankrig, Irland, Tjekkiet

17:43 - KLAR TIL LODTRÆKNING I Ukraines hovedstad, Kiev, er der i den grad lagt på til lodtrækning. Ude foran Palace of Arts står en stor, oplyst EM-pokal, der viser, at det er her det sker. Alle fodboldøjne er rettet mod Kiev. Lodtrækningen begynder klokken 18.00.