Fodbold

Kvindelig chef forlader Lyngby

Efter et år i spidsen for Lyngby Boldklub træder Birgit Aaby en smule tilbage fra den daglige drift og helliger sig bestyrelsen i stedet.

Som et led i en omstrukturering søger klubben nu en kommerciel direktør, der kan varetage mange af de opgaver, som Aaby indtil videre har passet.

"Der er intet drama i det overhovedet. Vi fortsætter arbejdet, som vi har gjort hidtil, men der bliver bare flyttet lidt rundt på rollerne i klubben."

"Jeg vil stadig være enormt involveret i det, der foregår, men det bliver bare på bestyrelsesplan," siger Birgit Aaby, der sideløbende driver virksomheden Combi Service, og som desuden selv er aktionær i fodboldklubben.

Vil lave bestyrelsesarbejde

Hun synes efter et år på direktionsgangen i Lyngby, at hun kan gøre mere gavn i bestyrelsen.

Specielt med den nye organisation, hvor Niels Frederiksen i september blev forfremmet fra cheftræner til manager.

"Vi skal passe på, at der ikke bliver for mange høvdinge."

"Vi er en lille klub med begrænsede ressourcer, og så er det måske smart, at vi deler det sådan op, at der sidder en manager og en kommerciel direktør, og så har vi en bestyrelse, der lægger den overordnede strategi," siger Birgit Aaby.

Ikke god nok kommercielt

Hun glæder sig til at få en person ind i organisationen, som kan opprioritere arbejdet med salg og netværk.

"Hvis jeg skal se på mig selv og se, hvor jeg ikke har været god nok, har det været på det kommercielle."

"Jeg har haft for travlt med at drive virksomheden som helhed, og det kan vi helt sikkert forbedre. Vi skal være bedre til at skaffe sponsorer," siger hun.

Birgit Aaby vakte opsigt i den danske fodboldverden ved sin tiltræden for et år siden, da hun blev den første kvindelige fodbolddirektør i dansk topfodbold.