Fodbold

Ingen dyre drenge i Danmark

De danske superligaklubber skal ikke forvente at få fyldt de tomme pengekasser op med hård udenlandsk valuta i denne transferperiode.

Efter FC Nordsjællands salg af Andreas Bjelland til Twente er det nemlig småt med spillere i Superligaen, der kan generere betydelige millionbeløb.

"Der er vel kun Dame N'Doye tilbage, men ham sælger FC København ikke. Så skulle det være fordi, han laver mål for Senegal ved Africa Cup of Nations, så FCK pludselig modtager et tilbud, de ikke kan sige nej til," vurderer spilleragent John Sivebæk.

Vinterens salg bliver små

Han mener, man skal kigge mod mindre profilerede klubber for at finde øjeblikkets mest salgbare superligaspillere.

"Der bliver snakket lidt om Simon Christoffersen fra HB Køge, og så er der Søren Rieks i Esbjerg. Det er det niveau, vi snakker om. Salgene i vinterpausen bliver nok i småtingsafdelingen," siger John Sivebæk.

AGF's sportschef: Ingen har penge

Det er AGF's sportschef Brian Steen Nielsen helt enig i. Han tipper, at maksimum to spillere forlader Superligaen for at drage udenlands.

"Der er krise i Europa. I Portugal, Spanien, Italien og Grækenland. Der er ingen, der har penge," siger Brian Steen Nielsen.

"Klubberne har ingen likviditet. Rent regnskabsmæssigt kan de måske godt styre det, men der er mange, der har svært ved at betale," siger sportschefen.

AGF vil kun købe - ikke sælge

For at understrege sin pointe forklarer Brian Steen Nielsen, at han selv udelukkende er indstillet på at købe i dette vindue. Salg vil der næppe blive tale om.

"Man skal jo først have spillere, der kan sælges. Martin Jørgensen har præsteret på højt niveau i efteråret, og Søren Larsen har lavet mål. Men de er jo 30-35 år, og det er jo ikke det, de hungrer efter i udlandet."

"Faktisk er det tæt på en umulighed at sælge spillere til udlandet, der er over 30 år," lyder det fra Brian Steen Nielsen.