Fodbold

Listen: Så stort er Olsens problem

Ebbe Sand er bekymret: der mangler klasse-angribere på landsholdet!

Angrebstræneren mener der er for stort et spring fra Nicklas Bendtner og ned til de andre. Og det er et problem, når der skal dækkes op til EM-slutrunden denne sommer.

"Jeg kan godt blive lidt bekymret. Bendtner er i en klasse for sig, mens de øvrige emner stort set er på et ens niveau, men langt fra Bendtner," siger Ebbe Sand, der selv lavede 22 mål i sine 66 landskampe.

Mads Junker, Nicklas Pedersen, Nicki Bille, Søren Larsen og Morten "Duncan" Rasmussen har været inde over og aktuelle lige nu er de to i ligalandsholdssammenhæng, Nicklas Helenius fra AaB og målscoreren fra kampen mod Norge, Simon Makienok fra HB Køge.

Her er Ebbe Sands vurdering af emnerne til at blive Bendtners substitut:

MADS JUNKER - RODA

"Han er den typiske målscorer, der ofte kan nøjes med en halv chance. Han har dog lidt problemer med at spille med ryggen til modstanderens mål, som den dybe angriber skal kunne. Det er en svær position, fordi man er rygvendt 90 procent af tiden, men sådan spiller vi. Men Junker er en spiller der tror på at han kan score mål og det er vigtigt," siger Ebbe Sand.

NICKLAS PEDERSEN - FC GRONINGEN

"Han er mere den spillende type, en teknisk dygtig spiller, god førsteberøring, gode vendinger, godt blik for spillet, men ikke den typiske boksspiller. I Nicklas får man en mere spillende dyb angriber," siger Ebbe Sand.

SIMON MAKIENOK - HB KØGE

"Simon er en klassisk boksspiller, man kan slå bolden op på. Han er boldfast og har et fremragende hovedspil med en fantastisk timing - det så vi mod Norge. De 202 centimeter bliver godt udnyttet fordi han også besidder en god springkraft. Han skal i endnu højere grad gøre brug af sin fysik og så skal han arbejde meget med sin sparketeknik," siger Ebbe Sand.

NICKLAS HELENIUS - AAB

"Lidt samme type som Simon, men måske bedre teknisk. Til gengæld har han ikke den samme styrke og robusthed, men en utrolig spændende spiller med en rigtig god sparketeknik og en fin evne til at placere boldene udenfor målmændenes rækkevidde," siger Ebbe Sand.

NICKI BILLE - ELCHE

"Vi holder øje med ham. Scorer flittigt, godt nok i den næstbedste række i Spanien. Han har et enormt overskud og energi og er ikke bange for at søge ind, hvor det også gør ondt. Meget bevægelig, ikke så høj og en anden type end de andre emner," siger Ebbe Sand.

SØREN LARSEN - AGF

"Typisk boksspiller, som altid vi være i periferien, hvis han pludselig blomstrer op igen," siger Ebbe Sand.

MORTEN "DUNCAN" RASMUSSEN - CELTIC

"Det samme, typisk boksspiller, som vi vil holde øje med, hvis han kommer til at spille igen på højt niveau," siger Ebbe Sand.

Sammenfatning fra Ebbe Sand: "Jeg håber det bliver et forår, hvor angriberne vil blomstre, så det bliver svært at vælge ham. der kan give Bendtner konkurrence og landsholdstruppen yderligere angrebsstyrke. Men som det har været i de seneste landskampe, så har der ikke været det store valg på hylden over målscorere."