Sure fans holder mund i Brøndby

Der bliver ingen slagsange og kampråb fra tribunerne på Brøndby Stadion, når Brøndby på søndag møder AGF.

De to klubbers fans mener nemlig, at de i de seneste dage er blevet stemplet som en samling voldsmænd, og derfor vil de markere deres utilfredshed ved ikke at bakke deres hold op som vanligt.

Særligt onsdagens melding om, at Brøndby, AGF, OB og AaB er klar til at gå i FC Københavns fodspor og droppe egne tilskuerafsnit på udebane, såfremt tilskuerne én gang til opfører sig dårligt, har skabt fortørnelse blandt tilhængerne.

Sure over ikke at være taget med på råd

I en fælles pressemeddelelse forklarer Brøndbys og AGF's officielle fanklubber, at de føler sig stigmatiseret og sat i bås, og Lisa Kaae Kildsgaard, der er næstformand i AGF Fanclub Aarhus, mener at klubbernes udmelding er alt for hård.

"Vi ønsker at markere vores utilfredshed med ikke at være blevet taget med på råd af vores klubber før de tog den her panikbeslutning, som for os forekommer at være helt ude af proportion med virkeligheden," siger hun.

Klubbernes advarsel til deres fans kom efter de uheldige episoder på Aalborg Stadion søndag aften, hvor FCK-tilhængere flere gange fik kampen stoppet, fordi de affyrede romerlys og fyrværkeri.

Fans skal inddrages i løsningen

Senere løb en AaB-tilhænger ind på banen og afbrød spillet endnu engang.

Men fordi nogle fans ikke kan opføre sig ordentlig, skal man ikke generalisere, mener tilhængerne i Brøndby og AGF, og finder klubbernes løsning forkert.

"Så sent som samme dag var Brøndby Support ude og opfordre til, at man inddrog os fans i løsningerne."

"Og blot få timer senere ser vi, at klubberne går enegang med en løsning, flere eksperter har påpeget ikke løser problemerne," siger Sarah Agerklint, næstformand i Brøndby Support.

Brøndby og AGF møder hinanden - i usædvanlig stilhed - søndag klokken 18.