Top 5: Fans' skøreste kasteskyts

Fodboldfans kan være gode og sjove - men også virkelig tåbelige.

Det sidste så vi i søndagskampen mellem AC Horsens og Brøndby IF, hvor fans i udeholdets afsnit kastede lightere og øl efter Horsens-spilleren Anders Nøhr.

En linjedommer blev også ramt af et flyvende bæger med øl.

Men hvad der egentlig det skøreste, sjoveste og dummeste, som er blevet smidt på banen under en fodboldkamp?

Sporten.tv2.dk har søgt i historien, og her er vores bud på en top 5 over de mest vanvittige indslag.

5. EN HALV KAT

Kampen mellem Charlton Athletics og Luton Town i 1982 endte 0-0. Ikke et usædvanligt resultat i sig selv.

Men en Charlton-fan var så skuffet, at han kastede den forreste halve del af en kat ind på banen i retningen mod udeholdets fans. Kattekorpset ramte næsten en politimand, som roligt sparkede "liget" ud af banen.

4. EN BILDØR

Da Chile mødte New Zealand i en kvalifikationskampe til VM i 2002 blev kampen afbrudt undervejs. Årsagen var, at en fan var gået ind på banen bærende på en bildør.

Da kampen sluttede opfordrede stadionspeakeren angiveligt Chile-fansene til ikke at invadere banen, og bringe "bildele med ind på spille-underlaget."

3. EN TRILLEBØR

Tingene kom ud af kontrol i 2004, da kvartfinalen mellem America og Sao Caetano i Sydamerikas svar på Champions League, Copa Libertadores, var slut.

Begge hold kom i karambolage med hinaden, og en fan, som gerne ville deltage i "uherlighederne", besluttede sig for at kaste sin trillebør efter politiet. Hvordan fan'en fik trillebøren ind på stadion, og hvordan han fik den kastet over sikkerhedshegnet ved vi ikke.

2. ET GRISEHOVED

Luis Figo skiftede kontroversielt fra Barcelona til Real Madrid i 2000. Derfor fik portugiseren altid en fjendtlig modtagelse i Barcelona.

To år efter skiftet gjorde Barcelona-fansene noget ekstra ud af at genere Figo. Da han skulle tage et hjørnespark blev han overdynget med kastede objekter - deriblandt en whisky-flaske og et grisehoved.

Episoden var så voldsom, at dommeren måtte stoppe kampen i 13 minutter.

1. EN SCOOTER

I bybilledet i Italien ser man ofte scootere drøne igennem centrum. Men i 2001 fandt transportmidlet også sin vej ind på Giuseppe Meazza i Milano.

I Serie A-kampen mellem Inter og Atalanta kastede Inter-fans nemlig en scooter ud fra tribunen. En scooter, som "interista'erne" først havde stjålet fra en Atalanta-fan og siden forsøgt at antænde.

Spørgsmålet, som man stiller sig, er dog: Hvordan fik de scooteren igennem billetkontrollen?