Fodbold

"Det er nord-koreanske tilstande"

Dansk Boldspil Union (DBU) har scoret et kæmpe selvmål ved at forbyde de danske landsholdsspillere at skrive på sociale medier som Facebook og Twitter under sommerens EM-slutrunde.

Det mener Christian J. Porter-Schultz, der til daglig rådgiver virksomheder i mediestrategi.

"Den måde, DBU vælger at angribe kommunikation på, hører til i en anden tidsalder. Det er nordkoreanske tilstande, hvor man kun vil tale inden for murene. Det er ikke noget, man ser i en moderne virksomhed," siger kommunikationseksperten til sporten.dk

Målmanden er uenig med DBU

"Jeg er rystet over det. Gang på gang bruger DBU alt for meget tid på at fortælle spillertruppen, hvad de ikke må, i stedet for at klæde dem på til at udnytte medierne bedst muligt. Fodboldlandsholdet lever som i alle andre sportsgrene af sponsorer, og man er med til at devaluere landsholdets brand og værdi, når man på den måde lukker sig inde i sig selv. Det bliver kønsløst," siger Christian J. Porter-Schultz.

DBU's pressechef Lars Berendt fortalte tidligere mandag sporten.tv2.dk, at forbuddet er indført "efter aftale med spillerne".

Den udlægning kan landsholdsmålmand Thomas Sørensen dog ikke genkende og håber, at reglerne bliver lempet.