Fodbold

Twitter-forbud "lyder ikke fair"

Det danske fodboldlandshold får unfair behandling, hvis de ikke må skrive på Twitter og Facebook under EM til sommer, mens deres svenske modstandere godt må fortsætte kampen på den skrevne bane.

Det mener kulturordfører Flemming Møller Mortensen fra regeringspartiet Socialdemokraterne.

"Det lyder ikke fair i mine ører," siger han.

Dansk Boldspil Union (DBU) har forbudt spillerne at bruge de sociale medier under EM i Ukraine. Det har fået Venstre til at kræve kulturminister Uffe Elbæk (R) ind i kampen for at forsvare ytringsfriheden.

Kom med begrundelsen, DBU

Flemming Møller Mortensen er mildere stemt over for forbuddet, hvis det er en følge af et krav som fra internationale sportsorganisationer som IOC eller Fifa.

Det giver mening for ham, hvis forbuddet skal skabe balance mellem modstandere, som måske ikke har samme muligheder for at angribe på Twitter og Facebook.

"Men ellers klinger det som en begrænsning af, hvad vi hylder som ytringsfrihed i vores grundlov og samfundsstruktur," siger den socialdemokratiske ordfører.

Flemming Møller mener dog ikke, at det er nødvendigt at sende kulturministeren på banen for at afblæse forbuddet. Han vil gerne høre den nærmere begrundelse for forbuddet.

"Nu synes jeg, at organisationen skal finde ud af, hvad der er op og ned i det her. Hvis det viser sig, at der er en forskelsbehandling uden en god argumentation, så kan det være, at en minister skal kikke på det," siger Flemming Møller Mortensen.