Fodbold

Chelsea frygter Neuer på straffe

Hvis der efter 90 minutters regulær spilletid og 30 minutters forlængelse stadig står uafgjort i lørdagens Champions League-finale, skal der straffespark til for at finde en vinder.

Og her står Bayern München umiddelbart godt, efter at tyskerne to gange tidligere denne sæson har vundet en straffesparkkonkurrence.

Først var det Real Madrid, der blev sendt ud i Champions League-semifinalen, og senere måtte Borussia Mönchengladbach bøje sig i den tyske pokalsemifinale.

Svært at forberede sig

Derfor har Chelsea også forberedt sig ekstra meget på at sparke fra 11-meter-pletten, og respekten for Bayern-målmand Manuel Neuer er stor.

"Han er en fantastisk målmand. Og det vidste jeg allerede, inden jeg så straffesparkkonkurrencen mod Real Madrid," siger Chelsea-manager Roberto Di Matteo.

Trods den intensive forberedelse på en nervepirrende afgørelse erkender di Matteo, at man aldrig vil kunne forberede sig hundrede procent på det pres, der hviler på spillerne i en så afgørende situation.

Det handler om psyken

Og det er også præcis derfor, at Bayern-træner Jupp Heynckes ikke har ladet sine spillere træne i den særlige sparkedisciplin.

"Et straffespark har ikke noget med talent at gøre. Det handler om mental styrke og den ubetingede vilje til at score," siger 67-årige Heynckes, som faktisk helst vil være fri for endnu en straffesparkkonkurrence.

"I min alder er jeg ikke sikker på, at mit hjerte kan klare den type spænding en tredje gang," jokede han på fredagens pressemøde.

Terry og Anelka er ude

Da Chelsea spillede Champions League-finale mod Manchester United i Moskva i 2008, blev det til et nederlag i den afgørende straffesparkkonkurrence.

Dengang brændte John Terry og Nicolas Anelka for Chelsea, men det kommer de ikke til at gøre igen.

Terry sidder ude med karantæne i finalen, og Anelka blev i vinterens transfervindue solgt til kinesiske Shanghai Shenhua.