Fodbold

Harry Redknapp holder med Bayern

Det er ikke, fordi Harry Redknapp ikke under sin nevø Frank Lampard en Cham-pions League-titel.

Og det er heller ikke fordi han er manager for Chelseas lokalrivaler fra London, Tottenham, at han holder med Bayern München.

Redknapp gør det af helt egoistiske grunde. For hvis Chelsea vinder finalen, bliver Tottenham skubbet væk fra den Champions League-plads, som holdet ellers har spillet sig til i kraft af fjerdepladsen i Premier League.

"Det er svært, men sådan er fodbold. Vi er professionelle, og Frank ved, at jeg gerne vil have, at Tottenham spiller i Champions League," siger Redknapp.

Balladen opstår, fordi Chelsea kun blev nummer seks i tabellen i denne sæson og dermed endnu ikke er sikker på en plads i Champions League næste sæson.

Den kan klubben imidlertid hente, hvis man vinder finalen, for der er reserveret en plads til de forsvarende mestre.

Men fordi det europæiske fodboldforbund Uefa højst tillader fire hold fra samme land i Champions League, vil det i givet fald sende Tottenham over i den langt mindre lukrative Europa League.

Harry Redknapp er selv rejst til München for at se kampen, angiveligt fordi han ikke ville kunne holde ud at se den foran fjernsynet.

Og uanset udfaldet af kampen, behøver han ikke frygte den næste familiesammenkomst. Frank Lampard forstår onklens prioriteringer.

"Hvis han havde sagt andet, ville jeg alligevel ikke have troet ham. Jeg kan sagtens se sagen fra hans synspunkt," siger Lampard.

Harry Redknapp har tidligere selv trænet Frank Lampard. Det skete i begyndelsen af Chelsea-spillerens karriere, da han stillede op for West Ham.