EM i fodbold (M)

Bonde til forsvarere: Slip ham ikke af syne!

Hollands Robin Van Persie har spillet en helt igennem fabelagtig sæson for Arsenal i Premier League, hvor hollænderen har scoret hele 30 mål. Derfor er budskabet til de danske midterforsvarere inden kampen mod Holland klar:

”Slip ham ikke af syne! Når vi nærmer os kridtstregerne i vores eget felt, så skal vi ha’ fat i ham. Fordi hvis ikke vi har fat i ham, så dukker han op,” siger landsholdets assistenttræner, Peter Bonde, til sporten.tv2.dk.

”Han er det man kalder en god, gammeldags snu centerforward, som træffer de rigtige valg, når han nærmer sig boksen, og han skal ind i feltet. Hvis man sidder og kigger på hans løb ind i feltet inden han laver mål, så vil man se at han, af en eller anden mærkelig årsag, selvom forsvarsspillerne ved, han er rigtig farlig, så forsvinder han fra dem. Hvis de tror, han løber bagom dem, så løber han foran – og omvendt,” lyder analysen fra Bonde.

Kan trues fysisk

Selvom Peter Bonde har svært ved at skjule sin begejstring for Van Persie, så har han sammen med Morten Olsen udtænkt en plan for, hvordan han kan stoppes.

”Der hvor han ikke er så vild med at være, det er jo i den direkte konfrontation, altså i en fysisk nærkamp, hvis man får ham på kroppen. Selvom han er en forholdsvis stor fyr, så er han ikke sådan en muskelmand. Han er mere en elegant, snu angriber,” vurderer Bonde.

Danmark spiller første kamp ved EM mod Holland den 9. juni.

ROBIN VAN PERSIE

Alder: 28 år Nationalitet: Hollænder Position: Angriber Klub: Arsenal FC Tidligere klubber: Feyenoord