Fodbold

Laudrup vidste ikke meget om Swansea

Den nye Swansea City-manager Michael Laudrup erkender, at han stort set intet kendte til den walisiske fodboldklub, før han fik tilbudt stillingen som manager tidligere på måneden.

Det indrømmede danskeren på et pressemøde, hvor han torsdag officielt blev præsenteret som boss i Premier League-klubben.

"For at være ærlig vidste jeg ikke meget om klubben," siger Laudrup, der måtte i gang med at indhente oplysninger om Swansea.

Hørte kun positive ting

"Jeg mener, at research er meget vigtigt. Hvis jeg havde lavet noget mere research i tidligere job, kan det være, at jeg havde taget nogle andre beslutninger," lyder det fra Michael Laudrup, der tidligere har trænet Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca.

Han fortæller, at han kun hørte positive ting, når han forhørte sig hos folk med kendskab til den walisiske klub.

Swansea City rykkede sidste år op i den bedste engelske fodboldrække og spillede en imponerende første sæson, hvor det blev til en 11. plads med 47 point.

Et perfekt match

Men først og fremmest vakte holdet opmærksomhed med sin meget seværdige og underholdende spillestil, der baserer sig på pasningsspil langs jorden.

Derfor mener Swansea-ledelsen, at Laudrup passer perfekt til sin nye arbejdsgiver.

"Det vigtigste er at finde den rigtige person med en personlighed, som kan være grundlaget for et godt samarbejde."

"Vi er glade for at have fået en med Michaels baggrund. Det er stort for en klub som os, at Laudrup har sagt ja til at arbejde her," siger bestyrelsesformand Huw Jenkins.

På pressemødet kom det også frem, at Erik Larsen følger med til Wales og bliver en del af trænerteamet. Erik Larsen har været med Laudrup i alle de klubber, hvor han hidtil har været træner, og Larsen forlader dermed et job som chefscout i OB.

/ritzau/