Fodbold

Barton straffes med gigantbøde

Den kontroversielle engelske fodbold-spiller Joey Barton fra Queens Park Rangers kommer til at betale dyrt for sit røde kort og den efterfølgende ballade, han skabte, da Rangers mødte Manchester City på sidste spilledag i den engelske Premier League.

Han har allerede fået 12 spilledages karantæne og en bøde på 700.000 kroner af det engelske fodboldforbund (FA), men nu er klubbens dom over den 29-årige bad boy også faldet.

Midtbanemanden, der formentlig er indehaver af ligaens største synderegister, er blevet idømt en bøde på seks ugers løn svarende til omtrent fire millioner kroner af London-klubben, som også har frataget Barton anførerhvervet.

En sidste chance

"Klubben er desuden nået til enighed med Barton om, at yderligere disciplinære problemer vil medføre en ophævelse af kontrakten," lyder det i en meddelelse fra klubben.

Efter at Barton i det 54. minut mod City blev udvist, sparkede han Sergio Agüero og forsøgte dernæst at nikke Vincent Kompany en skalle.

Barton, som også glipper holdets forberedelser i Asien frem mod næste sæson, er helt afklaret med sin straf.

"Min opførsel var forkert, og jeg accepterer den straf, jeg er blevet tildelt," siger den tidligere Manchester City- og Newcastle-spiller, der også er noteret for en enkelt landskamp for England.

"Jeg undskylder over for manageren, mine holdkammerater og selvfølgelig klubbens fans. Jeg undskylder også over for Manchester Citys spillere, stab og tilhængere," siger Barton.