EM i fodbold (M)

Owen langer ud efter engelsk fodbold

England skal udtænke en helt ny strategi, hvis briterne vil gøre sig forhåbninger om at vinde en stor slutrunde i fremtiden.

Det mener den tidligere landsholdsangriber Michael Owen, efter at Italien søndag ekspederede englænderne ud af den sidste af EM's kvartfinaler. Owen mener ganske enkelt ikke, at England er gode nok til at holde fast i bolden.

"Vi spillede det bedste ud fra vores styrker, men det var bare ikke godt nok. Vi havde håbet at gøre som Chelsea," fortæller Owen på Twitter med henvisning til Chelseas finalesejr i Champions League, hvor mange mener, at holdet luskede sig til triumfen.

Anden spillestil

Statistikkerne efter kvartfinalen mod Italien taler sit tydelige sprog. Modstanderne havde bolden 64 procent af tiden og havde 815 afleveringer mod Englands 320. Englænderne holdt dog stand i

120 minutter, inden holdet tabte straffesparkkonkurrencen 4-2.

"Hvis man ikke er det bedste hold, så må man finde en alternativ måde at vinde på. En anden mulighed er at glemme resultaterne i en periode og starte fra scratch med en anden spillestil," forklarer Michael Owen.

"Jeg tror ikke, at vi har spillertyperne til at gøre det lige nu. Løsningen må være at starte med at træne vores unge spillere ud fra en anden fodboldfilosofi, siger han.

Bedst muligt

Tottenhams tidligere manager Harry Redknapp mener ikke, at England havde nogen spillere, der kunne matche Italiens.

"Det ville have været en uretfærdighed, hvis vi havde vundet. De rørte bolden dobbelt så mange gange som os."

"Landstræner Roy Hodgson gjorde det bedste, han kunne med holdet. Spillerne kunne heller ikke have gjort det bedre," fortæller Redknapp til The Sun.

Italien møder på torsdag Tyskland i semifinalen, mens Spanien og Portugal står over for hinanden i det andet semifinaleopgør dagen forinden.

ENGLAND

EM-deltagelse: Ottende gang Bedste placering: Bronze i 1968 og 1996 Landstræner: Roy Hodgson

Kampe i gruppespillet (D):

11. juni mod Frankrig 15. juni mod Sverige 19. juni mod Ukraine

ITALIEN

EM-deltagelse: Ottende gang Bedste placering: Guld i 1968 Landstræner: Cesare Prandelli

Kampe i gruppespillet (C):

10. juni mod Spanien 14. juni mod Kroatien 18. juni mod Irland