EM i fodbold (M)

Ronaldo skyder mere end England

Det er næppe nogen sensation, at Cristiano Ronaldo er en spiller, modstanderne gør sig særlige bekymringer om.

Med sejrsmålene mod både Holland og Tjekkiet har portugiseren sparket og headet sig ind i den EM-hovedrolle, mange havde spået ham til at få. Men et blik på statistikkerne fra turneringen viser også interessante ting om Ronaldos målfarlighed.

EM's talnørder har gjort op, at Real Madrid-spilleren i de første fire kampe har skudt på mål ikke mindre end 30 gange. Det er et skudforsøg mere, end hele det engelske landshold magtede i de fire opgør, englænderne nåede at spille i turneringen.

Ni indenfor rammen

Det er dog ikke alt, hvad der kommer fra superstjernens fødder, der lugter af guld, og kun ni gange ud af de 30 har forsøget ramt inden for målrammen. Men det er trods alt en gang mere, end det græske hold nåede i dets fire EM-kampe.

Om de statistikker siger mest om Cristiano Ronaldos skydeiver, eller det fortæller mere om englændernes og grækernes spillestil er formentlig et temperamentsspørgsmål.

Men spanierne, der til hverdag oplever den portugisiske målsluger folde sig ud i Real Madrid, ved naturligvis bedre end nogen, at han er værd at holde lidt øje med, når Spanien og Portugal spiller semifinale onsdag aften.

"Cristiano er enestående. Vi vil give ham speciel opmærksomhed," lover den spanske landstræner Vicente del Bosque ifølge dpa.

CRISTIANO RONALDO

Alder: 27 år Nationalitet: Portugiser Position: Fløj/forward Klub: Real Madrid Tidligere klubber: Manchester United og Sporting CP