Fodbold

FCK-træner: Tabt guld motiverer

Det var et ordentligt hak i tuden for FC København, at det ikke lykkedes at vinde det danske mesterskab i sidste sæson. I den kommende sæson skal skuffelsen bruges til at tænde noget ekstra motivation i spillerne.

Det mener den nyansatte FCK-træner Ariël Jacobs, som har mærket, hvilke spor det har sat sig i hele klubben og blandt spillerne. Han mener, at sørgeperioden må ophøre nu.

"Man kan sørge over det i sommerpau-sen. Alle har fundet ud af, hvad det betyder at blive nummer to. Det bør ikke blive en negativ faktor, men derimod en motivation for alle til at gøre det bedre," siger Ariël Jacobs.

Lægger ud mod FCM

Søndag skal FCK i gang med den nye sæson, som begynder med hjemmekampen mod sidste års bronzevinder FC Midtjylland. Derfor skal der fuld fokus på de forestående opgaver.

"Det hersker stadig stor skuffelse og frustration over, at holdet ikke vandt mesterskabet og kom direkte i Champions Leagues gruppespil."

"Men jeg mener, at alt, hvad spillerne, holdet, klubben og fansene oplevede af skuffelse sidste sæson, må stoppe, når den nye sæson går i gang," understreger Ariël Jacobs.

Tabte i sidste runder

Belgieren har prøvet at tabe det belgiske mesterskab som træner for Anderlecht, så han ved godt, hvilken følelse det efterlader hos spillerne.

"Som menneske i almindelighed - og som sportsmand i særdeleshed vil man gerne vinde. Man kan ikke lide at tabe. Men det at tabe er en del af spillet og jobbet. Det må man acceptere."

"Vi kan ikke ændre på, at FCK tabte mesterskabet i sidste sæson," pointerer Ariël Jacobs.

Det var FC Nordsjælland, som vandt det danske mesterskab i sidste sæson. Det skete med en sejr på hjemmebane over AC Horsens i sæsonens sidste spillerunde.