Fodbold

Optakt: Skæve Superliga-facts

Superligaen indledes fredag aften med en jysk storkamp mellem AGF og AaB. Herefter følge en weekend med en række af interessante opgør.

Sønderjysk tager imod oprykkerne fra Randers lørdag, mens vinderne af den næstbedste række søndag får besøg af Silkeborg under træner Keld Bordinggaard.

Senere søndag tørner de tidligere topklubber Brøndby og OB sammen inden dagen sluttes af med sidste sidste sæsons sølvvindere fra FC København mod bronzevinderne fra FC Midtjylland.

Spillerunden rundes af mandag når AC Horsens, en af forårets positive overraskelser, tager imod en anden stor overraskelse - mesterholdet fra FC Nordsjælland.

Herunder følger et par kuriøse facts i forbindelse med første spillerunde.

- AGF kan blive den første klub, der runder 100 nederlag på eget græs i Superligaen. De hvide fra Fredensvang har tabt 99 ud af klubbens foregående 317 hjemmekampe.

- Farlige Frank Kristensen er ikke så farlig mod SønderjyskE. Kristensen har blot lavet et mål i otte Superligakampe mod SønderjyskE. Det er kun hans tidligere klub FCM, blandt de nuværende Superligaklubber, som angriberen har scoret færre mål mod.

- Esbjerg er Silkeborgs skrækmodstan-der i Superligaen. Seks ud af de se-neste 11 opgør er endt med sejr til vestjyderne, og tre af kampene er ble-vet vundet med fire mål. Silkeborg har to sejre, mens tre kampe er endt uaf-gjort.

- Brøndby kan sætte endnu en negativ klubrekord, hvis det bliver til nederlag mod OB. Brøndby har tabt fire Superligakampe i træk siden 3-2-sejren over Silkeborg den 3. maj 2012. Det er en tangering af den negative klubrekord, der er sat to gange tidligere. Hvis Brøndby taber til OB i dag, vil det dermed være ny negativ klubrekord.

- Ariel Jacobs er den ældste FCK-træner nogensinde. Jacobs er med sine 58 år og 356 dage den ældste FCK-træner nogensinde i Superligaen. Kent Karlson var 55 år og 274 dage, da han stod i spidsen for FCK for sidste gang den 26. august 2001. Jacobs er desuden den 9. ældste træner i Superligaens historie

- Førstegangsmestre klarer sig ofte skidt i den efterfølgende sæson. FC Nordsjælland skal derfor ikke have for høje forventninger til kommende sæson, hvis man skal tro statistikken. Det er aldrig sket før i Superligaen, at et hold genvinder mesterskabet efter at være blevet Superliga-mestre for første gang. Dårligst var Herfølge, der endte som nedrykker efter deres mesterskab i 1999/00.