Fodbold

Træner: OB for alvor i toppen

Jess Thorup førte i sidste sæson Es-bjerg fB tilbage op i den bedste dan-ske fodboldrække, og selvom det ikke er blevet til de store indkøb, så er cheftræneren fortrøstningsfuld forud for sæsonstart søndag hjemme mod Silkeborg.

"Jeg har en god fornemmelse i forhold til den trup vi har, og det var også derfor, at det var vigtigt at holde sammen på spillerne for at sikre kontinuiteten. Men jeg kan ikke vurdere truppen i forhold til de andre klubber, før vi har spillet nogle kampe," fortæller Thorup til sporten.tv2.dk.

Esbjerg blev en suveræn vinder af den næstebedste række i sidste sæson, hvor holdet sluttede 17 point foran Randers der blev nummer to, men alligevel er Thorup forsigtig i sine udmeldinger omkrig hvad der venter.

Et friskt pust

"Jeg forventer en utrolig svær sæson for os. Jeg tror, at det bliver en meget lige Superliga, men jeg tror, at vi bliver et friskt pust i den liga hvor vi føler, at vi hører hjemme," tilføjer Esbjerg-træneren og uddyber hvad det friske pust består i.

"Vi har bevist, at vi er et hold der vil spille fremad, og gerne vil have bolden. Vi har en masse egne unge, som har fået chancen og grebet den. De går uimponeret til sagen, og jeg tror, at vi kan fortsætte de takter, selvom det bliver sværere for os at spille vores eget spil," fortæller Thorup.

Tilgang:

Jerry Lucena Davidson Drobo-Ampem

Afgang:

  • Thomas Gaardsøe
  • Tam Nsaliwa
  • Morten Karlsen

"Umiddelbart efter at have været nede at vende, så bliver det en sæson, hvor det handler om at etablere sig i Superligaen igen," lyder det ydmygt fra Esbjerg-coachen.

OB i toppen

I forhold til forventningerne i toppen af rækken er Jess Thorup til gengæld ikke i tvivl.

"FC København, OB og FC Nordsjælland," lyder Thorups bud på Superligaens tre kommende tophold.

"Det var en katastrofal sæson, men jeg tror med ansættelsen af Troels Bech og nogle nyindkøb, så bliver det hurtigt glemt. Jeg tror, at de blander sig for alvor i toppen. Virkelig. De kommer til at spille med om topplaceringer, det er jeg næsten ikke i tvivl om," slutter den tidligere OB-angriber.