Fodbold

Her er Bundesligaens dårligste danskere

Simon Kjær, Jon Dahl Tomasson og Bent "Turbo" Christensen bliver hædret - dog på en negativ måde. De tre danskere er nemlig alle at finde på en liste over Bundesligaens 50 værste indkøb i læbet af ligaens 50 år lange historie. Listen er lavet af den tyske avis Bild og bedømmer indkøbenes præstationer på banen i forhold til den pris, spillerne er blevet handlet til.

Efter tre sæsoner i Milan som indskifter lagde sydtyske Stuttgart et stort beløb på bordet og sikrede sig Jon Dahl Tomasson. For de 56 millioner kroner, som klubben gav for Tomasson havde man nok håbet på mere end otte mål i 30 kampe, og efter halvanden sæson blev Jon Dahl da også lejet ud til Villarreal. Spanierne købte senere for 7,5 million kroner, mindre end en syvendedel af, hvad Stuttgart købte ham for.

Simon Kjær leverede for et par år siden en række imponerende præstationen i Palermos forsvar og blev regnet som et af de allerstørste talenter i italiensk fodbold. Storsatsende Wolfsburg var imponerede og sikrede Kjærs underskrift for 104 millioner kroner. 2010-sæsonen blev dog en fiasko både personligt og for holdet. Kjær ragede uklar med træner Felix Magath, og blev sendt tilbage til Italien på en lejeaftale med Roma. Nu er Kjær dog tilbage i Wolfsburg, men er ikke fast mand i Magaths startopstilling.

I 1991 var Bent Christensen en attraktiv spiller, da han havde været med til at føre Brøndby til UEFA Cup-semifinalen. Schalke sendte fem millioner d-mark efter 'Turbo-Bent', og gjorde ham til den dyreste danske fodboldspiller nogensinde på daværende tidspunkt. Det blev dog kun til otte mål i 49 kampe, og derfor blev hans kælenavn i Tyskland ændret til 'Trabi-Bent', med henvisning til den gamle, og ikke særligt hurtige, tyske bil Trabant.

To danskere på top-listen

Danmark kan dog være stolte af at have to spillere på den omvendte liste, der viser de 50 bedste indkøb i Bundesligaens historie. Her finder man nemlig Ebbe Sand og Allan Simonsen, der spillede i henholdsvis Schalke og Borussia Mönchengladbach.

Ebbe Sand delt Bundesliga-topscorer i 2001 med 22 mål. Allan Simonsen vandt for Gladbach  prisen som årets europæiske fodboldspiller i 1977.

Også den tidligere FC Midtjylland-stjerne Mohamed Zidan er at finde på listen for sin tid i Hamburger SV.