Fodbold

De nominerede: Årets dommer

Jakob Kehlet

Jakob rykkede ved starten af 2012 en kategori op i UEFA’s indrangering af de internationale dommere. Jakob er således nu i kategori to, efter han ved begyndelsen af 2011 startede sin karriere som international dommer i UEFA´s kategori tre. Jakob har fulgt sin nye status op med solide præstationer på den internationale scene og er senest udpeget til at dømme en VM-kvalifikationskamp i midten af oktober måned. Men også på de hjemlige baner har Jakob gjort det fortræffeligt, hvor han har etableret sig som en af de rutinerede kræfter, man altid kan trække på, når kampene i Superligaen skal afvikles. Jakob lægger udenfor banen altid vægt på, at der skal være så stor åbenhed om dommernes præstationer som muligt og går ikke af vejen for at lade andre lære af de fejl, som han selv begår på banerne. Her er Jakob altid den første til at tage sine egne fejl op på dommernes samlinger.

Kenn Hansen

Kenn startede sin internationale karriere ved begyndelsen af 2011. Kenn har gjort lynkarriere i det internationale regi, og han rykkede således en række op til kategori 2 efter kun et år i kategori 3. Kenn blev i sommeren 2012 udpeget til at dømme ved U19-EM for herrehold. En turnering, der regnes for den tredje mest prestigefyldte UEFA turnering, man kan udpeges til som dommer. Kenn har fulgt denne succes op med flotte præstationer i både Superligaen og på den internationale scene i eftersommeren 2012. Kenn blev således i august måned 2012 udpeget til at dømme en kvalifikationskamp til Europa League i mellem Liverpool FC og FC Gomel fra Hviderusland og dømte således for første gang på det legendariske Anfield Road. Kenn er blandt dommerkolleger kendt for at have en yderst professionel tilgang til sine kampe i Superligaen. Således har mange linjedommer og 4. dommer kolleger ofte måttet sidde i op til 45 minutter forud for kampene, når Kenn tegner og fortæller om, hvorledes kvartetten opnår det bedste samarbejde ud på banen.

Michael Johansen

Michael startede sin karriere som international dommer ved starten af 2012. Michael har fået en god start på sin internationale karriere, og har allerede haft flere spændende opgaver i udlandet. Blandt andet har han dømt ved to internationale kvalifikations turneringer for ungdomslandshold. Michael har gennem de senere år udviklet sig til at blive en stabil Superligadommer, der får afviklet sine kampe uden de store problemer. Michael er i dommerkredse kendt som en seriøs og pålidelige person, og han er således også valgt som dommernes talsmand, når der skal forhandles honorarer og øvrige forhold med blandt andet Divisionsforeningen.

Peter Rasmussen

Peter er den højest rangerede danske dommer internationalt. Peter rykkede op i UEFA´s næsthøjeste kategori for internationale dommere – nemlig Elite Development kategorien ved begyndelsen af 2012. Oprykningen betyder, at Peter blandt andet tildeles kampe i Champions League gruppespillet, hvor han senest dømte Braga fra Portugal mod Cluj fra Rumænien i september måned 2012. Peter er sammen med Claus Bo Larsen de eneste danske dommere, som har prøvet at dømme kampe med de to ekstra dommere, som UEFA bruger i Champions League og Europa League. Peter har igennem en længere årrække været en af de absolutte topdommere i Superligaen, hvor han til dato har dømt 123 kampe i landets bedste række. Peter er kendt for sit gode humør og er altid med på at lave lidt sjov med dommerkollegerne.