Fodbold

Om Riis' tavshed: Vi har vores grunde

Det er ikke tilfældigt, at Bjarne Riis’ i denne tid ikke svarer på henvendelser fra journalister.

TV 2 Sportens cykelkommentator skrev fredag en kommentar på sporten.tv2.dk, hvor han oplister 10 dopingrelaterede spørgsmål, han gerne vil stille til Bjarne Riis, hvis bare holdejeren vil stille op til interview. Riis’ pressechef vil gerne bekræfte, at tavsheden er bevidst, men han vil ikke udtale sig yderligere om kommunikationsstrategien.

”Vi har vores grunde til at gøre som vi gør. Og længere er den sådan set ikke,” siger Team Saxo Bank-Tinkoff Banks pressechef, Anders Damgaard, til sporten.tv2.dk.

”Vi har selvfølgelig truffet en beslutning ud fra en række forudsætninger,” fortsætter Anders Damgaard.

Vil ikke fortælle om strategi

Bjarne Riis har ikke udtalt sig i medierne, siden hans holdkaptajn Alberto Contador vandt Vuelta a Espana i slutningen af september. Og det er ikke til at vide, hvornår han vil åbne op.

”Jeg tror godt, du kan forstå, at hvis vi har en eller anden form for strategi, så er det ikke en, jeg vil udtale mig om offentligt,”  siger Anders Damgaard.

”Det vil ikke give mening for mig at fortælle en masse om, hvorfor han (Bjarne Riis, red.) ikke siger noget.”

Bjarne Riis’ udtalelser er blevet særligt efterspurgte efter offentliggørelsen af Usadas rapport om dopingmisbrug på specielt US Postal. I kølvandet på den har flere tidligere Riis-ryttere indrømmet brug af doping, mens de kørte på danskerens hold.