Fodbold

Silkeborgs målkonge stopper karrieren

Silkeborg-veteranen Henrik "Tømrer" Pedersen stopper karrieren, når hans kontrakt med superligaklubben udløber ved årsskiftet.

Dermed slutter 17 år som professionel fodboldspiller for tømreren, som debuterede på midtjydernes førstehold under træner Preben Elkjær i 1995, skriver Silkeborg IF i en pressemeddelelse.

"Det er med et vist vemod, at jeg har valgt at stille støvlerne på hylden. Men jeg føler, at tiden er inde til at sige farvel, mens legen stadig er god," siger den rutinerede allroundspiller, som er en legende på Silkeborg-egnen.

Han har spillet 265 kampe og nettet 95 gange for silkeborgenserne - det er kun et enkelt mål færre end læremesteren Heine Fernandez, som har scoret flere kasser end nogen anden SIF-spiller gennem tiderne.

Fantastiske oplevelser

Den nu 37-årige Henrik "Tømrer" Pedersen slog igennem i 1998, hvor Silkeborg snuppede sølvmedaljerne, og i sæsonen 2000/2001, hvor hans målnæse var særligt skarp, debuterede han også på Danmarks landshold under Morten Olsen.

Efter syv år i engelsk fodbold, hvor han blandt andet spillede 143 kampe for Bolton Wanderers, vendte tømreren i sommeren 2008 hjem til Silkeborg, hvor han har spillet lige siden.

"Jeg har haft en lang karriere med rigtig mange fantastiske oplevelser, både i Silkeborg og i England - og jeg er stolt af at have kunnet trække trøjen over hovedet så mange gange, som det er blevet til på topplan," siger Henrik Pedersen.

Fortsætter i Silkeborg?

Fremtiden er endnu ikke fastlagt, men dørene holdes åbne for et fremtidigt samarbejde mellem klubben og den snart pensionerede fodboldspiller, lyder det.

"Henriks hjerte banker for Silkeborg IF, og vi har da snakket om, hvad der skulle ske efter fodboldkarrieren," siger sportschef Peder Knudsen.

"Jeg vil ikke blive overrasket, hvis "Tømrer" på den ene eller anden måde fortsætter med at være en del af klubben," tilføjer han.