Fodbold

Optaget i Hall of Fame: "Den bedste af dem alle"

Vi husker ham for de snævre og skarpe driblinger. For hans imponerede karriere på landsholdet og i klubber som Fiorentina, AC Milan, Glasgow Rangers og Chelsea. Og for hans berømte jubelscene i VM-kvartfinalen mod Brasilien i 1998 - i det der viste sig at blive hans sidste landskamp.

Brian Laudrup var i 1990'erne en af de allerstørste stjerner i dansk fodbold. Og det blev han hyldet for mandag aften til Dansk Fodbold Award i Cirkusbygningen, hvor den 42-årige Laudrup blev optaget i Fodboldens Hall of Fame

Det var Laudrups gamle træner i Glasgow Rangers, Walter Smith, der overrakte statuetten til sin tidligere spiller.

"Jeg beklager, at jeg ikke kan snakke med dansk. Jeg har kun lært nogle få ord af én dansk spiller. Det var Thomas Gravesen. Og jeg har fået at vide, at det, han lærte mig, ikke er noget, jeg bør gentage her," sagde Walter Smith og fik latteren til at bryde løs i Cirkusbygningen.

"Brian spillede fire år i Rangers, og han spillede fodbold på et fantastisk niveau. I min karriere har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med mange dygtige spillere, men jeg må sige, at Brian var den bedste af dem alle," lød roserne fra Laudrups gamle træner - til publikums store begejstring.

Klapsalverne fortsatte og fortsatte, da Walter Smith til sidst kaldte Laudrup på scenen. Og da det nye æresmedlem først fik ordet, var det med humor.

"Jeg har lige en lille hilsen fra min svigerfar: Det var også på tide," jokede Laudrup og takkede både tidligere holdkammerater og trænere - og ikke mindst sin familie. 

"Hvor har jeg været heldig. Uden mine tre guldklumper havde jeg aldrig stået her i aften," sagde Brian Laudrup.

Brian Laudrup spillede 82 landskampe, hvor han scorede 21 mål. Han er den eneste danske fodboldspiller, der er blevet kåret til årets spiller hele fire gange - nemlig i 1989, 1992, 1995 og 1997.

Se showet på TV 2

Du kan se Dansk Fodbold Award 2012 på fredag klokken 20.00 på TV 2

Fodboldens Hall of Fame

Fodboldens Hall of Fame er en hæder til Danmarks bedste spillere gennem tiderne.

Disse spillere er nu i Hall of Fame:

Michael Laudrup Peter Schmeichel Allan Simonsen Carl Aage Præst EM-holdet fra 1992 "Dynamit-holdet" fra 80'erne Harald Nielsen Preben Elkjær Brian Laudrup

Alle medlemmer af fodboldens Hall of Fame får æren af at få deres fodaftryk støbt i gulvet i Fodboldens Hus i Brøndby.