Fodbold

Bilbao udbyggede Barcelonas førerposition

Athletic Bilbao gav sent søndag Barcelona en værdifuld håndsrækning i kampen om det spanske mesterskab, da baskerne hjemme besejrede Atletico Madrid med 3-0.

Mikel San Jose åbnede scoringen på et veltimet hovedstød kort ind i anden halvleg, og Markel Susaeta øgede i det 76. minut.

Bilbao-spilleren blev stukket fri i dybden og udplacerede sikkert Thibaut Courtois i Madrid-målet. Herefter satsede topholdet alt på en livgivende reducering, og med fem minutter tilbage af opgøret slog værterne kontra.

Bolden endte for fødderne af Oscar De Marcos, som flugtede 3-0-målet ind og sendte Bilbao et skridt tættere på midten af den bedste spanske række. Atletico Madrid faldt til gengæld tilbage i forhold til Barcelona og er nu otte point efter rækkens tophold.

I søndagens anden sene kamp skød Malaga sig op på fjerdepladsen i ligaen med en 3-2-sejr over bundholdet Mallorca på udebane.