Fodbold

Engelske roser vælter ned over Laudrup

- Glem fremragende spillere som Michu, Santi Cazorla og Oscar, Laudrup er uden sammenligning den bedste nyere importvare i engelsk fodbold. Hans rolige autoritet er en fornøjelse at se og høre på. Laudrup har altid været anderledes - altid noget særligt. Jeg så ham spille for mere en tre årtier siden, som 17-årig i den danske liga, og han var 17 klasser bedre end alle andre på banen.

Ordene er journalisten Jim Holdens. Holden er den engelske avis Daily Express' "chief sports correspondent," og har søndag skrevet et ualmindeligt begejstret indlæg om den danske Swansea-træner.

Den engelske journalist roser Laudrup for hans fremfærd, som ifølge skribenten er høflig og velovervejet til forskel fra eksempelvis Alex Fergusons - og fodboldkarrieren taler for sig selv.

- I Spanien vandt han fem liga-titler i træk med Barcelona og så Real Madrid. Man kan måle ham på det faktum, at han stadig er beundret i begge klubber - en unik anerkendelse.

- Han råber ikke på træningsbanen i Swansea og spillerne fortæller os, at Laudrup stadig er den bedste spiller iblandt dem, når han er med. Han er nu 48 år gammel, lyder roserne fra Holden.

Men vigtigst af alt så har Laudrup skaffet walisisk succes uden at belåne sin klub unødigt.

- Her er en velovervejet manager, som tager en beskeden klub til en finale på Wembley og en plads i Premier Leagues top 10 ved at spille hurtig og attraktiv pasningsfodbold.

- Her er en fyr, som beviser at succes kan opnås med værdighed, at en fodboldmanager kan have succes uden behovet for at dæmonisere sine modstandere eller stille spørgsmålstegn ved dommernes retskaffenhed, og som kan opbygge et beundringsværdigt hold uden at bruge en formue, som hans klub ikke er i besiddelse af, roser Holden.