Fodbold

Wichmann-advokat: Tager politianmeldelse med ro

Kristoffer Wichmann er blevet politianmeldt i sagen om matchfixing Scanpix

Matchfixingsagen med FC Vestsjællands Kristoffer Wichmann i centrum er torsdag blevet overdraget til politiet. Dansk Boldspil-Union (DBU) har valgt at få politiet til at vurdere, om sagen danner grundlag for en sigtelse, men det skaber ikke nervøsitet i Wichmann-lejren.

- Det tager vi sådan set med sindsro. Jeg ved ikke præcist, hvad det er for noget materiale, politiet er kommet i besiddelse af, men vi tager det med ro. Nu får politiet lov til at kigge på den her sag og får mulighed for at komme til bunds i den, siger fodboldspillerens advokat Henrik Stagetorn til sporten.tv2.dk og fortsætter:

- Det materiale, vi har set, må vel være det materiale, politiet får. Jeg kan ikke forestille mig, at DBU har forholdt os nogen oplysninger. Det må politiet kigge på, og så må vi se, hvad der sker. Men der er betydelig forskel på at indgive en politianmeldelse til at begynde at efterforske sagen, rejse en sigtelse og til at blive dømt. Det er en lang proces.

Ikke desto mindre vækker politianmeldelsen undren. Kristoffer Wichmann er for nyligt blevet idømt sportslig karantæne på seks måneder fra fodbold, og den dom er blevet anket.

- Jeg synes, det er et lidt pudsigt tidspunkt, man gør det på her midt i en ankebehandling. Det er der sikkert nogle overvejelser bag, som jeg ikke kender, lyder det fra Henrik Stagetorn.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristoffer Wichmann, men ifølge advokaten klarer hovedpersonen situationen fint og forsøger at væbne sig med tålmodighed.

- Det irriterer ham da, at der nu kommer det her oven i, men det tager han nu rimelig roligt, forklarer Henrik Stagetorn.