Fodbold

Lars Jacobsen erkender: Kniven for struben

Det er vind-eller-forsvind, når det danske landshold fredag og tirsdag skal holde liv i VM-håbet med de to kampe mod Tjekkiet og Bulgarien. Danmarks dårlige start på VM-kvalifikation har simpelthen presset de rød-hvide op i et hjørne, der kræver gode resultater over de næste syv dage.

- I første omgang gælder det tjekkerne, og den kamp er da utrolig vigtig. Det er en kamp, vi ikke må tabe. Så bliver det i hvert fald meget svært, siger Lars Jacobsen til sporten.tv2.dk.

- Men det påvirker os ikke så meget. Vi er klar over situationens alvor. Men man skal ikke gå ud af sit gode skind, bare fordi man han kniven for struben – for det kan man godt sige, at vi har. Vi skal være afslappede omkring det.

- Ellers kan man ikke udfolde sig ordentligt på banen og spille sit eget spil. Du skal stadig turde gøre nogle ting. Og det kan man ikke, hvis man spekulerer for meget over situationens alvor.

- Vi er bevidste om, hvad der skal til i den første kamp mod tjekkerne, og den ser vi fremad mod nu. Den er utrolig vigtigt i forhold til vores bestræbelser på at komme med til VM i 2014. Og som sagt: Det er i hvert fald en kamp, vi ikke må tabe.