Fodbold

’Stephan passer bedre ind end Lindegaard’

Morten Olsen har til kampene mod Tjekkiet og Bulgarien udtaget tre målmænd, hvor kun Kasper Schmeichel og Jesper Hansen spiller fast i deres klubber til daglig. Landstræneren har til de to kommende kampe også udtaget Stephan Andersen, der ikke får meget spilletid hos Evian.

Dermed er den tidligere Brøndby-målmand med på bekostning af Anders Lindegaard, der ellers var blandt de udtagne målmænd til de seneste landskampe. Ligesom Andersen i Evian får Anders Lindegaard heller ikke meget førsteholdsbold hos Manchester United.

Dermed er de to keeperes situation næsten identiske. Alligevel er Stephan Andersen foretrukket frem for Anders Lindegaard. Og det er måske mest på mavefornemmelsen, at den prioritering er fundet sted.

- Ja, det er jo altid lidt en fornemmelsessag, siger assisterende landstræner Peter Bonde til sporten.tv2.dk.

- Men lige nu føler vi, at Stephan Andersen på nuværende tidspunkt passer bedre ind i truppen end Anders Lindegaard. Og det kan jeg ikke uddybe yderligere, da vi jo aldrig taler om dem, der ikke er her. Men vi vælger altid de tre målmænd, der passer bedst sammen til at skal ud og løse den kommende opgave. Og denne gang har vi altså valgt de tre, der er med nu, siger Peter Bonde og erkender, at der er historisk megen usikkerhed på målmandsposten.

- Ja, det kan du godt have ret i. Man kan også sige, at det aldrig har været mere jævnbyrdigt. Og det har det ikke været i min tid. Det er meget omskifteligt. Nogle spiller rigtig meget, og dem man måske ville vurdere til at være de bedste, spiller ikke så meget. Så det er da en udfordring.