Fodbold

Trods snekaos: Superligaen starter allerede i februar i 2014

Snevejr har aflyst to kampe i midten af marts i år, men i forårsstarten i 2014 bliver endnu tidligere. Den første runde er sat til at starte allerede d. 22.-23. februar. Og det er faktisk klubbernes eget ønske, fortæller Peter Ebbesen, der er leder af DBU Turnering:

- Det bunder i, at klubberne vil starte tidligere for at rykke sommerstarten en uge. Blandt andet i forhold til tilskuere. Jeg kan dog godt forstå, hvorfor man kan tro, at DBU topstyrer beslutningen, når man ser på træneres kommentarer og bliver forvirret, siger Peter Ebbesen til sporten.tv2.dk

Flere trænere har ellers kritiseret sneaflysningerne og opfordret til mere sommerfodbold. Men det harmonerer ikke med klubledernes forslag til DBU.

- Deres holdninger er ikke afstemt med klubbernes bagland, for det er klubberne, der ønsker en tidlig start. Jeg er ked af indtrykket, der signalerer, at det er vores skyld, siger Peter Ebbesen.

Han frygter dog ikke, at den tidlige start vil give øget sne-kaos til næste år. Han kunne dog godt tænke sig flere frie datoer, da Uefa låser mange uger ved at fordele Champions League-kampene ud over mange dage.

- Det ville være mere betryggende med to ekstra datoer til næste år, for Uefa-terminerne er et problem, som vi sikkert ikke er det eneste land, der kæmper med, siger Peter Ebbesen.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår kampene AaB - FC Nordsjælland samt Sønderjyske - Esbjerg skal spilles.