Fodbold

Dansk titel-succes i Juventus: Kæmpestort

Det er ikke hver dag, det sker, men nu er der endelig dansk succes i den italienske storklub Juventus. Sammen med Juventus' ungdomshold er det 18-årige forsvarstalent Jacob Barret Laursen strøget til tops i den italienske pokalturnering.

Finalemodstanderen var Napoli, der over to tætte kampe blev besejret efter en scoring i den forlængede spilletid, og dermed kunne den unge dansker sammen med sine holdkammerater kalde sig vindere af Copa Italia den 16. april.

- Det er selvfølgelig kæmpe stort for mig. Jeg har kun været i Juventus i 10 måneder, så det er min første triumf med klubben. Her i Italien vægter de alle pokaler meget højt, så det var også stort for klubben. Vi var inde på banen i pausen af Serie A kampen mellem Juventus og AC Milan, hvor vi blev hyldet foran et fyldt stadion. Det var virkelig en stor oplevelse, siger Jacob Barret Laursen til tv2.dk

I sine blot 10 måneder i klubben er den offensive danske venstreback blevet en fast del af Juventus' ungdomshold, og han har i flere omgange været oppe og træne med førsteholdet. 

Lige nu ligger Juventus til at tage mestrskabet i Serie A, og i følge Jacob Barret Laursen er det nemt at mærke på klubben.

- I Juventus er det svært at komme op og træne med førsteholdet som ungdomsspiller, men jeg har sammen med et par stykker fået en del træninger. Her har man godt kunne mærke, at det lige nu ser rigtig godt ud, at der er en god stemning på holdet, siger Jacob Barret Luarsen.

Jacob Barret Laursen er også en del af det talentfulde danske U/19-landshold, der fra den 4.-9. juni i Portugal skal forsøge at kvalificere sig til EM for første gang i tolv år.