Fodbold

U19-landstræner: Truppen bliver ikke bedre

Thomas Frank skulle som sin kollega Morten Olsen i går sætte navne på de spillere, og han tror på, kan kvalificere Danmark til de forestående slutrunder. For U19-landsholdets træner så har der denne gang været frit valg på alle hylder, da alle spillere er klar til kamp.

- Det er det stærkeste U19-landshold, vi kan stille lige nu, og det siger ikke så lidt, når vi taler den talentfulde årgang 94, siger Thomas Frank til tv2.dk.

Efter et hurtigt kig ned over de 18 udtagede spillere, så kan man roligt sige, at der er tale om en speciel årgang. Klubber som Bayern München, Chelsea og Inter pryder det danske holdkort, der også er krydret med spillere fra den danske Superliga.

- Jeg har kigget på listen, og det ser utrolig spændende ud. Hvis man ser bort fra Viktor Fischer, så er det stærkest mulige hold, vi kan stille. Jeg vil faktisk mene, at der er tre spillere, der også har niveau til at kunne være med, og det vidner jo bare om, at det virkelig er et stærkt hold, siger landsholdets anfører Christian Nørgaard til tv2.dk.

Det danske U19-landshold har ikke kvalificeret sig til EM i 12 år, og derfor er der store forventninger forud for kvalifikationsturneringen Elite Round, der spilles i Portugal fra den 4.-9. juni.

I Portugal er Danmark kommet i gruppe med Tjekkiet, Bulgarien og værterne fra Portugal. Vinderen af gruppen er videre til EM, der spilles i Litauen.

- Det er klart, at vi ikke har historikken med os. 12 år uden at kvalificere sig er lang tid, og nåleøjet er meget lille. Vi går ind til de tre kampe med en stor tro på, at vi nu kan gøre det, og spille os til EM. Hvis det lykkes, så vil det vil fantastisk for spillerne og dansk fodbold i det hele taget, siger Thomas Frank.

Inden de tre vigtige kampe i Portugal spiller de unge talenter en træningskamp mod Tyskland, der regnes for en af favoritterne ved det forestående EM. Kampen bliver spillet den 30. maj på Brøndby stadion, og kampen skal fungere som sidste styrkeprøve, inden det går løs.

Christian Nørgaard spiller til dagligt i Hamborg SV, og midtbanespilleren er en af U19-landsholdets mest rutinerede spillere. Han har før været med til de vigtige knald eller fald kampe, og forud for de vigtige kampe i Portugal er han meget optimistisk.

- Jeg er overbevidst om, at vi er gode nok til at kunne spille med mod de bedste nationer. Vi har en stor tro på egne evner, og jeg tror på, at vi spiller os til EM i Litauen, siger Christian Nørgaard. 

TV2 Sporten vil følge det danske U19 landshold tæt i deres vej mod EM. Vi er med fra den 2.-10. juni i Portugal, og her vil du få mulighed for at live-chatte med nogle af spillerne. Hvis du allerede nu har nogle spørgsmål, så kan du sende dem til rago@tv2.dk. 

U-19 landsholdet

 • Her er de 18 udtagende spillere, der til sammen har spillet 646 ungdomslandskampe:
 • Casper Skjellerup Radza, OB
 • Oliver Koch, FC Midtjylland
 • Andreas Christensen, Chelsea FC
 • Frederik Holst, Brøndby IF
 • Mads Aaquist, FC København
 • Nicolaj Johannesen, FC Nordsjælland
 • Patrick Da Silva, Brøndby IF
 • Patrick Jensen, FC Midtjylland
 • Riza Durmisi, Brøndby IF
 • Christian Nørgaard, Hamborg SV
 • Lasse Vigen Christensen, Fulham FC
 • Lucas Andersen, AFC Ajax
 • Patrick Olsen, Internazionale FC
 • Pierre Emile Højbjerg, FC Bayern München
 • Danny Amankvaa, FC København
 • Kenneth Zohore, ACF Fiorentina
 • Kristian Lindberg, FC Nordsjælland
 • Yussuf Yurary, Lyngby BK